Συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου

 Συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου

Συνεδρίασε νωρίς χθες το απόγευμα για 16η φορά φέτος, η τοπική κοινότητα του Δήμου Καβάλας. Πέντε έκτακτα θέματα ήταν μάλλον τα σημαντικότερα της χθεσινής συνεδρίασης. Ομόφωνα το συμβούλιο δεν έκανε δεκτό αίτημα για επιπλέον τετραγωνικά μέτρα σε κοινόχρηστο χώρο, στο δημοτικό περίπτερο που εκμισθώνει ο Γιώργος Σαϊρίδης στην κεντρική πλατεία.

Δεν δέχτηκε το συμβούλιο το αίτημά του, τους ισχυρισμούς του και τα επιχειρήματά του. Υποστήριξε ότι κι αυτό το περίπτερο πρέπει να καταλαμβάνει 12 τ.μ. όπως προβλέπει η νομοθεσία. Στην προκειμένη περίπτωση 10 τ.μ. καταλαμβάνει το κουβούκλιο του περιπτέρου.

Στη συζήτηση, τη νέα εισήγηση, αρνητική σε σχέση με την εισήγηση της υπηρεσίας, έκανε η πρόεδρος Φωτεινή Κόγια. «Τα επιπλέον τ.μ. που ζητάει είναι πολλά. Εισηγούμαι να του δοθούν δύο επιπλέον», είπε η κα Κόγια.

Ο Τάκης Βελισσάρης, ο Σάββας Μακρής και ο Πέτρος Τσάρας συμφώνησαν με την Πρόεδρο, ενώ στην ψηφοφορία που ακολούθησε ομόφωνα στήριξαν την εισήγηση της κας Φ. Κόγια και τα υπόλοιπα μέλη του τοπικού συμβουλίου.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η προσωρινή κυκλοφοριακή ρύθμιση στην οδό Ερ. Σταυρού, για το δημοτικό έργο ασφαλτόστρωσης.

Όπως ανακοινώθηκε το έργο θα γίνει ανά λωρίδα κυκλοφορίας και ανά κατεύθυνση. Δεν θα διακοπεί εντελώς η κίνηση στην οδό Ερ. Σταυρού. Οι εργασίες θα γίνουν για χρονικό διάστημα το πολύ 30 ημερών, από την Ανατολή έως τη Δύση του ήλιου.

Εκτός από την Ερυθρού Σταυρού, θ΄ ασφαλτοστρωθεί, ο χώρος στάθμευσης ανάμεσα στο Διοικητήριο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Όταν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θ΄ αφορούν το ρεύμα κυκλοφορίας ανόδου, από το κέντρο της Καβάλας προς τον Κόμβο Φαλήρου, θα τεθούν εκτός κυκλοφορίας τα κάθετα στενά στο δρόμο, δηλαδή η οδός Ηπείρου, η οδός Βότση και ανώνυμος δρόμος, κοντά στο κατάστημα της Τράπεζας στον κόμβο Φαλήρου.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η εισήγηση για τη μίσθωση ιδιωτικού ακινήτου, για την κάλυψη αναγκών και στέγασης του Ναυτικού Μουσείου. Μέσω φανερής μειοδοτικής διαδικασίας θα αναζητηθεί ακίνητο 500 τ.μ. τουλάχιστον, κοντά στο λιμάνι. Αντίθετος δήλωσε ο Παναγιώτης Βελισσάρης που είπε ότι το Ναυτικό Μουσείο πρέπει να χρησιμοποιήσει ακίνητο του Δήμου, ενώ μέλη του συμβουλίου προερχόμενα από την αντιπολίτευση, δήλωσαν την παρουσία τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης δόθηκαν προεγκρίσεις για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδειες λειτουργίας μουσικών οργάνων σε ήδη λειτουργούντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος καθορίστηκαν χώροι ανάπτυξης πάγκων των ειδών των πωλουμένων προϊόντων για τα Χριστούγεννα του 2015.

Διαβάστε επίσης