ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Τοπικοί φορείς και υπηρεσίες ετοιμάζονται για τον Χειμώνα που έρχεται, ανησυχούν για τις βροχές και το ενδεχόμενο πλημμυρικών φαινομένων. Αυτό είναι το συμπέρασμα της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Προτεραιότητα δίνεται στα Τενάγη των Φιλίππων και στη Θάσο. Ο Δήμος του νησιού ωριμάζει έργα οριοθέτησης ρεμάτων, καθάρισε ρέματα, τα οποία θα παρακολουθεί για να μην μπαζωθούν.

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε κατοικία πρώτου ορόφου στην Άσπρη Άμμο. Η φωτιά ξεκίνησε από αναμμένο τζάκι, επεκτάθηκε στην ξύλινη σκεπή προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Πυρκαγιά χθες το απόγευμα και στον σκουπιδότοπο του Πλαταμώνα. Νέα πρόσκληση στους δημότες του απευθύνει ο Δήμος Καβάλας προκειμένου να ρυθμίσουν χρέη τους έως 5.000 ευρώ. Αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η ασφαλτόστρωση στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Προέκυψε ότι για το έργο ο Δήμος Καβάλας δεν είχε εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες. Χθες το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Δαγκλή μεταξύ Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού. Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το τοπικό συμβούλιο, έλαβε αποφάσεις άλλοτε ομόφωνες κι άλλοτε κατά πλειοψηφία. Ολοκληρώνει εντός των ημερών η ΔΕΗ την ριζική ανακαίνιση υποσταθμού της στο κέντρο της πόλης, τον οποίο πρώτοι κατασκεύασαν οι Βούλγαροι το 1942.

 

Συνεδριάζουν το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής. Οριστικά αύριο το πρωί επισκέπτεται την πόλη μας ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος είπε χθες ότι δεν προσκλήθηκε από το Επιμελητήριο στην ημερίδα για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Θετικά σχόλια για την έρευνα μεταξύ των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων από τον Αρχέλαο Γρανά. Νέες πληροφορίες από την Αθήνα κάνουν λόγο για ανάμιξη στο πλωτό LNG της Αλεξανδρούπολης τόσο της ΔΕΠΑ όσο και Αμερικάνων επενδυτών. 14 εποχικούς εργαζόμενους θα προσλάβουν τα ΕΛΤΑ σε Καβάλα- Ξάνθη- Αλεξανδρούπολη. Την Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Θάσου, αύριο το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Νέστου. Σύσκεψη για την απεργία της ερχόμενης Πέμπτης πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν η ΑΔΕΔΥ Καβάλας και οι συνταξιούχοι.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη ημερίδα του ιατρικού συλλόγου για τον μητρικό θηλασμό. Για το ίδιο θέμα έγινε εκδήλωση την περασμένη Δευτέρα στο ΠΕΔΥ Καβάλας. Ο Γιώργος Φακάνας και ο Μένιος Πασιαλής έρχονται στην Καβάλα στις 18 Νοέμβρη για να λάβουν μέρος σε σεμινάριο που οργανώνει το Ωδείο Νεάπολις.

 

Με δύο γκολ του Καζάκη και ένα του Πτηνόπουλου ο ΑΟΚ νίκησε χθες 3-0 τον Νέστο, υποχρεώνοντας την ομάδα της Χρυσούπολης στην πρώτη της ήττα μετά από 1,5 χρόνο. Με το ίδιο σκορ ηττήθηκε το Βυζάντιο από τον Καμπανιακό. Ο Γιάννης Δεμερτζής δεν προλαβαίνει να αποθεραπευτεί για να βοηθήσει την Ένωση στο ματς με την ΑΕΚ στην Αθήνα.

 

 

Διαβάστε επίσης