• 25 Απριλίου 2024,

Συνεδριάζει η διοίκηση της Δημωφέλειας

 Συνεδριάζει η διοίκηση της Δημωφέλειας

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Τα θέματα στην ημερήσια διάταξη είναι αρκετά. Ορισμένα έχουνε ενδιαφέρον, είτε γιατί αφορούν προσλήψεις εποχιακού προσωπικού, είτε γιατί έχουνε να κάνουν με την περίφημη έκταση «Εσκί Καπού» την οποία ο Δήμος Καβάλας μέσα από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θέλει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά να προστατεύσει.

Η συνεδρίαση έχει ως θέμα τη σύνταξη τοπογραφικού σχεδιου στις νότιες εκτάσεις της περιοχής «Εσκί Καπού». Αυτό το τοπογραφικό σχέδιο θα κάνει ειδική αναφορά στις νότιες εκτάσεις της μεγάλης έκτασης. Θα ερευνήσει τυχόν καταπατήσεις, αλλά και θα ψάξει να βρει από πού προέρχονται αυτές.

Δρομολογείται με την ίδια σημερινή συζήτηση του θέματος το πρόγραμμα «Άθλησης για όλους» στη διάρκεια του οποίου η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ θα προσλάβει με σύμβαση οκτώ μηνών, περισσότερους από είκοσι γυμναστές.

Η όλη διαδικασία είναι στο ξεκίνημά της, τα προγράμματα δεν έχουνε ακόμη εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο, πλην όμως η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ προσπαθεί να προετοιμαστεί, για να μην χάσει χρόνο όταν λάβει πράσινο φως από την κυβέρνηση.

Θα προσληφθεί επίσης εποχιακό προσωπικό δύο μηνών.

Θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση το 13ο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείων 6Χ6. Το πρωτάθλημα όπως κάθε χρόνο πραγματοποιείται από τον Οκτώβρη μέχρι το Δεκέμβρη.

Συζητείται επίσης στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ η μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Καβάλας να προβληθεί και να προωθήσει την Καβάλα ως τουριστικό προορισμό στη Μόσχα.

Η εξόρμηση θα γίνει στο τέλος του μήνα. Πολλές λεπτομέρειες δεν έχουνε ακόμη οριστικοποιηθεί.

Βέβαιο πάντως είναι ότι ο Δήμος Καβάλας έχει προγραμματίσει εκδήλωση που θα γίνει στη Μόσχα, όπου θα παραβρεθούν για να ενημερωθούν για την Καβάλα τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την πρωτεύουσα της Ρωσίας.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στη Μόσχα. Στη διάρκειά της θα προβληθεί DVD, που αναφέρεται στις ομορφιές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης