• 25 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Συνεχίζονται αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα και πολλά στοιχεία, οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας για το περιστατικό ξημερώματα του Σαββάτου σε πολυκατοικία της οδού 7ης Μεραρχίας. Άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε διαμέρισμα όπου διαμένουν 3 αλλοδαποί. Συγκεκριμένα τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στην εξώπορτα του διαμερίσματος 2ου ορόφου. Από την φωτιά που πήρε η πόρτα ξύπνησαν οι αλλοδαποί και με την βοήθεια της Π.Υ. Καβάλας την έσβησαν. Αρχίζουν σήμερα τα μαθήματα στο ΤΕΙ Καβάλας. Οι νέοι σπουδαστές υπολογίζονται περισσότεροι από 2000. Σε οριακό σημείο είναι στον Ν. Καβάλας οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί. Πρόσφατα η υπηρεσία δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει δύο νηπιαγωγούς που έλαβαν πολυήμερη άδεια με αποτέλεσμα να καταργηθεί ολοήμερο νηπιαγωγείο και να γίνει σύμπτυξη τμημάτων! Για το γεγονός διαμαρτύρεται με ανακοίνωση του ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κανονικά θα λειτουργήσει και αυτή την εβδομάδα η εφορία Χρυσούπολης. Η κατάργηση της μετατέθηκε για τις 8 Οκτωβρίου. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές συσκέπτονται το απόγευμα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους. Παρουσία και του Μιχάλη Τιμοσίδη άρχισε χθες στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης διαδικασία ανασυγκρότησης της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.

 

Λιγότερα είναι από σήμερα τα δρομολόγια για την Θάσο. Η μείωση τους αφορά κυρίως την γραμμή της Κεραμωτής. 142 μονάδες αίματος συγκέντρωσε την Παρασκευή και το Σάββατο η εθελοντική αιμοδοσία της τράπεζας αίματος του Επιμελητηρίου. Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί το απόγευμα της Τετάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Η διαδικασία θα γίνει στο στέκι της Νέας Πόλης παρουσία του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα. Οι συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν στις υπόλοιπες οργανώσεις του Νομού Καβάλας. Συνεδριάζει το μεσημέρι η διοίκηση της Δημωφέλειας. Ασχολείται και πάλι με την έκταση Εσκή Καπού ώστε να καταγράψει τους καταπατητές στο νότιο της τμήμα. Η Συμπαράταξη Πολιτών επισκέφθηκε τα γραφεία του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ Καβάλας. Επισκέφθηκε το δημοτικό διαμέρισμα του Κρυονερίου. Στην Καβάλα ήταν το Σάββατο το κρουαζιερόπλοιο «Μινέρβα» με 300 Άγγλους τουρίστες. Έγινε διπλή υποδοχή αυτών, στο λιμάνι από την Δημωφέλεια και στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων από την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού.

 

Την Τετάρτη 7 Νοέμβρη πραγματοποιείται με καθυστέρηση ενός έτους, εκλογική γενική συνέλευση στην Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Στις 8 το απόγευμα συνεχίζονται στην Δ. Βιβλιοθήκη οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας. Σήμερα η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καβάλας. Η θεατρική ομάδα των δασκάλων και των νηπιαγωγών προετοιμάζουν θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί σε Καβάλα Ελευθερούπολη Χρυσούπολη παραμονές εορτών. Συνεδριάζει πάλι το απόγευμα η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ. Δεν αποκλείεται αργά το βράδυ να παρθεί απόφαση για τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή.

 

Πάλεψε το παιχνίδι στον Βόλο ο ΑΟΚ αλλά δεν έκανε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν γκολ. Ηττήθηκε 2-0 αλλά η εμφάνιση του ήταν ενθαρρυντική. Η ομάδα μας δεν έχει χρόνο ξεκούρασης αφού την Τετάρτη υποδέχεται στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Παναιτωλικό. Η Ένωση ήταν μαχητική κι έτσι νίκησε χθες το απόγευμα 77-74 το Ρέθυμνο. Προκρίθηκε στους 4 του κυπέλλου Ελλάδας. Κορυφαίοι οι Στεφανίδης και Νάναλι.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης