Συνεντεύξεις τύπου – συνέλευση – εκλογές

 Συνεντεύξεις τύπου – συνέλευση – εκλογές

Στην τελική μπαίνει από σήμερα η διαδικασία των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Σύμφωνα με την πρόσκληση για τη γενική συνέλευση και τις εκλογές, κείμενο που δημοσιοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, την Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση όπου τα μέλη του συλλόγου θα συζητήσουν τα προβλήματα της αγοράς, ενώ στην ίδια διαδικασία θα γίνει λογοδοσία του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή, που θα πραγματοποιήσει τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο τις επόμενες δύο ημέρες.

Έτσι το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιείται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου η γενική συνέλευση, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου, γίνονται οι εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του συλλόγου.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ και τις δύο ημέρες.

Στις εκλογές συμμετέχουν τα ψηφοδέλτια του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, της ομάδας που έχει την πλειοψηφία σε αυτό και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σήμερα Δευτέρα, δύο μέρες πριν τη γενική συνέλευση, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορικού Συλλόγου δίνει συνέντευξη τύπου στις 12.00 το μεσημέρι, στο στέκι των λαϊκών επιτροπών, επί των οδών Ομονοίας και Α. Στάνη 1. Λίγη ώρα αργότερα, στις 1.00 το μεσημέρι δίνει συνέντευξη τύπου η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας έχουν αυτή τη φορά ορισμένες ιδιαιτερότητες. Ο πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου Χρ. Ηλιάδης δεν είναι υποψήφιος στις εκλογές. Η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων προωθεί ως επόμενο πρόεδρο τον Βασίλη Λεμονίδη.

Οι εκλογές βρίσκουν τον Εμπορικό Σύλλογο με αυξημένο αριθμό μελών, λόγω και των πολλών εγγραφών νέων μελών που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, τους τελευταίους μήνες. Υπολογίζεται ότι αυτό το διάστημα γράφτηκαν νέα μέλη στον Εμπορικό σύλλογο περισσότερα από 100, προερχόμενα κι από τα δύο ψηφοδέλτια.

Άλλη ιδιαιτερότητα είναι ότι οι εκλογές βρίσκουν την αγορά σε μεγάλη οικονομική κρίση. Ζητούμενο είναι η συμμετοχή όχι μόνο στις εκλογές, για τα μέλη του συλλόγου, αλλά και στη γενική συνέλευση της Τετάρτης.

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι παραδοσιακά η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων έχει προβάδισμα στις εκλογές, η δε Αγωνιστική Συσπείρωση του Εμπορικού Συλλόγου, με δύο μέλη στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, βάζει στόχο την εκλογή δύο ακόμη, δηλαδή συνολικά τεσσάρων μελών στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού συλλόγου.

Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αργά το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης