Συνεργάζονται οι υπηρεσίες για το Τζάμπο

 Συνεργάζονται οι υπηρεσίες για το Τζάμπο

Eίναι γνωστό ότι στις 28 Φεβρουαρίου η Διεύθυνση Βιομηχανίας της Περιφερειάρχης Ενότητας Καβάλας ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του καταστήματος «Τζάμπο» στον Αμυγδαλεώνα. Το κατάστημα προσπαθεί να εκδώσει νέα άδεια. Στόχος που όπως φαίνεται είναι εφικτός. Τι θα γίνει όμως στο μεσοδιάστημα που τοι κατάστημα δε διαθέτει άδεια; Οι υπηρεσίες φαίνεται να συνεργάζονται μεταξύ τους καθώς και οι ίδιες δεν ξέρουν ακριβώς αν το κατάστημα πρέπει να σφραγισθεί ή να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, ενόψει του ότι θ΄ αποκτήσει κανονικά νέα άδεια λειτουργίας.

Ρωτήσαμε για το θέμα τον αντιδήμαρχο της δημοτικής αστυνομίας Σάββα Εμφιετζή, που είπε τα εξής:

ΕΡ: Κύριε Εμφιετζή να μας πείτε τι θα γίνει με το κατάστημα «Τζάμπο» εφόσον αυτό δεν έχει άδεια λειτουργίας κι ενδεχομένως τίθεται θέματα έστω προσωρινά να σφραγιστεί;

ΑΠ: «Κατ΄αρχάς σε επίπεδο ενημέρωσης δεν μας έχει έρθει αυτή η σχετική ανακοίνωση. Θα μας κοινοποιηθεί πιστεύω από Δευτέρα, τις επόμενες ημέρες. Εμείς όμως θα δούμε τι ορίζει ο νόμος. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τη διεύθυνση Εμπορίου και Βιομηχανίας, έτσι ώστε να εφαρμοσθούν οι κανόνες. Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε με τις ισχύουσες διατάξεις, αρμόδια υπηρεσία για να σφραγίσει το κατάστημα είναι αυτή η οποία εκδίδει και την άδεια λειτουργίας. Σ όποια περίπτωση, εμείς όμως είμαστε ανοιχτοί, σε συνεργασία με τη διεύθυνση βιομηχανίας και εμπορίας, σε συνεργασία και με τη νομική υπηρεσία του Δήμου για να δούμε τι ακριβώς λέει ο νόμος. Είναι και το θέμα ότι πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε μία τέτοια κατάσταση. Δεν είναι πρόθεσή μας να μείνουνε 65 άνθρωποι που εργάζονται στο «Τζάμπο» στο δρόμο. Παρόλα αυτά όμως από τη στιγμή που κοιτάζουμε κάποιες ατασθαλίες ή κάποιες ανακρίβειες στην άδεια του καταστήματος, καλό θα είναι η επιχείρηση να ρυθμίσει τις πολεοδομικές παρατυπίες που υπάρχουν, για να νομιμοποιηθούν και να θεωρηθούν από την πολεοδομία. Μέχρι τότε θα πρέπει να εφαρμοσθεί ότι ορίζει ο νόμος».

 

 

Διαβάστε επίσης