• 14 Μαΐου 2024,

Συνεχίζεται η κόντρα ….

 Συνεχίζεται η κόντρα ….

Δεν έβγαλε καμμιά θετική είδηση η συνάντηση του Βαρουφάκη με τον Σόϊμπλε η οποία όπως λένε οι πληροφορίες έγινε σε βαρύ κλίμα αλλα στο τέλος κατα την διάρκεια της συνέντευξης τύπου οι τόνοι πέσανε και οι δύο πλευρές ήρθανε πιο κοντά.

Σε γενικές γραμμές συμφωνήσανε και οι δύο πλευρές οτι θα πρέπει να βρεθεί λύση εντός Ευρωπαϊκού πλαισίου υπερασπίζοντας την ενωμένη Ευρώπη.

Ο Βαρουφάκης απο την άλλη που έβαλε μέσα το πουκάμισο και εμφανίστηκε σαφώς πιο μειλήχιος απ΄’ ότι στο ραντεβού με τον Ντάϊσεμπλουμ στην Αθήνα  είπε οτι η ελληνική κυβέρνηση δέχεται το 60% με 70% του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που τρέχει και δουλεύουν ήδη τις αλλαγές που θέλουν να έχει το καινούργιο μεσοπρόθεσμο που θέλει λίγο ακόμα χρόνο για να προετοιμάσει  η κυβέρνηση Τσίπρα.

Το σίγουρο είναι οτι οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες και κρίσιμες οχι μόνο για την ελληνική κυβέρνηση αλλα και για την Ευρώπη ολόκληρη.

Το καλό σενάριο είναι να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και απο τις δύο πλευρές και να βρεθεί μια φόρμουλα συμφωνίας για να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω.

Το κακό σενάριο είναι οι Γερμανοί σε μια επίδειξη δύναμης και αιχμάλωτοι του εγωϊσμού τους να επιλέξουν την κατα μέτωπο σύγκρουση με συνέπειες που δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε αφού ήδη στην πλάτη μας κουβαλάμε 4 χρόνια βαριάς και σκληρής λιτότητας.

Το γαμώτο είναι οτι οι υποστηρικτές μας αρχίζου ένας – ένας να λακίζουν με πρώτο και καλύτερο τον ΟΜΠΑΜΑ που επανήλθε στο θέμα της ελληνικής κρίσης και συμβούλεψε την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με την τρόϊκα.

Μας ζητάει δηλαδή να συνεργαστούμε με αυτούς που μας στίψανε σύμφωνα με προηγούμενη του δήλωση.

Καταλαβαίνετε αγαπητοί αναγνώστες οτι και σε αυτή την μάχη θα είμαστε μόνοι και έρημοι αφού όλες οι συμπάθειες που έχουμε εισπράξει μέχρι σήμερα είναι και θα μείνουν στο επίππεδο δηλώσεων και σάλιων.

Πάντως οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναβλήθηκαν για την Κυριακή αφού τα επόμενα 24άωρα οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα χτυπήσουν κόκκινο.

Είμαστε απο την φύση μας αισιόδοξος λαός και πιστεύουμε οτι και σε αυτή την περίπτωση θα πάνε καλά τα πράγματα.

Θέλουμε ένα καλύτερο αύριο αλλα θέλουμε αυτό το αύριο να είναι Ευρωπαϊκό και οχι απομονωμένο.

Για το θέμα της Ελλάδας και τις θέσεις της νέας κυβέρνησης θα γίνει την Τετάρτη που έρχεται ένα έκτακτο Eurogroup με πολλές παρασκηνιακές πιέσεις μέχρι την ημέρα εκείνη.

Κατα τα άλλα σύμφωμα με την ΕΜΥ το πρωί της Δευτέρας πάμε για χιόνια ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με αυτή την πρόβλεψη το χιόνι θα ξεκινήσει ξημερώματα Δευτέρας και θα μας πάει μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Λέτε ;

Πάντως την Κυρισκή θα ταξιδέψουμε στην γειτονική μας Δράμα για το κρίσιμο παιχνίδι του ΑΟΚ με την τοπική Δόξα υπο άσχημες καιρικές συνθήκες με βροχή και κρύο ,ίσως και χιονόνερο.

Η ερχόμενη εβδομάδα εκτός απο νιφάδες χιονιού θα έχει χαμηλές θερμοκρασίες που θα μας γυρίσουν στον Δεκέμβρη όταν έγινε ένα ντεμαράζ χαμηλών θερμοκρασιών.

Τελικά ο Άγγελος μένει στον ΠΑΟΚ αφού η δεύτερη η τρίτη συνεχόμενη παραίτηση του δεν γίνεται δεκτή απο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που μάλλον δεν θέλει να μπεί σε περιπέτειες και πολυ περισσότερο  να πετάξει και άλλα λεφτά αφού ο αντικαταστάτης τους ίσως και να είναι πιο ακριβός απο τον Άγγελο όταν μάλιστα η ομάδα έχει τεθεί και εκτός στόχων.

Ο Άγγελος έτσι όπως πάνε τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη λύση.

Καλό Σαββατοκύριακο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης