Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών ενάντια στην υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών

 Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών ενάντια στην υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών

Συνεχίζονται οι πιέσεις προς τις δύο ναυτιλιακές εταιρίες προκειμένου να αυξήσουν τα δρομολόγια τόσο από την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου όσο και από τη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα. Οι εταιρίες αντιπαραθέτουν τη γνωστή τους επιχειρηματολογία σύμφωνα με την οποία η χειμερινή κίνηση είναι περιορισμένη ενώ έκαστο δρομολόγιο αποδεικνύεται ιδιαίτερα δαπανηρό. Ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδη, ενώ το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας επρόκειτο να επισκεφθεί ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο μοναδικός όπως φαίνεται βουλευτής Καβάλας που ασχολείται με το θέμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία συλλογής υπογραφών διαμαρτυρίας εκ μέρους της Θασιακής Ένωσης ενάντια στη συστηματική υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου. Σύμφωνα με την άποψη του Νίκου Τσιλογιώργη, σημασία δεν έχει τόσο το πλήθος των υπογραφών που θα συγκεντρωθούν, όσο η αυξανόμενη αγανάκτηση του κόσμου για την επιχειρούμενη υποβάθμιση και την έλλειψη δρομολογίων. Η παρούσα κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί, παρατήρησε χθες ο κ. Τσιλογιώργης, ο οποίος πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτικός και προβληματισμένος για την επίτευξη ουσιαστικού αποτελέσματος μέσω της προσπάθειας.

Αμφότερες οι ναυτιλιακές εταιρείες οφείλουν να συζητήσουν προκειμένου να εξευρεθεί η χρυσή τομή αφού η έλλειψη δρομολογίων δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο επιβατικό κοινό. Εντός του επόμενου δεκαημέρου αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής υπογραφών. Ο κ. Τσιλογιώργης υπογράμμισε ότι επιβάλλεται ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, παρακάμπτοντας τις φιλολογικές συζητήσεις και τα πολλά λόγια.

 

Διαβάστε επίσης