• 18 Μαΐου 2024,

Συνεχίζουν την απεργία οι ναυτεργάτες

 Συνεχίζουν την απεργία οι ναυτεργάτες

Οι ναυτεργάτες που εργάζονταν στα φέρι μπωτ που εκτελούν δρομολόγια Καβάλας – Θάσος, συνεχίζουν για 2ο 24ωρο από σήμερα το πρωί την απεργία τους, που ταυτόχρονα είναι πανελλαδική.

Χθες όλα κύλησαν ομαλά υπό την έννοια ότι δεν έγινε κανένα δρομολόγιο στην γραμμή του Πρίνου, κανένα δρομολόγιο στη γραμμή της Κεραμωτής, ενώ στην απεργία – όπως πάντα τελευταία – συμμετείχε και το πλήρωμα του υδροπτέρυγου που κι αυτό δεν έκανε δρομολόγια.

Η απεργία των ναυτεργατών λήγει τα ξημερώματα του Σαββάτου, άσχετα από τι θα κάνει η ΠΝΟ, που ενδέχεται να συνεχίσει, φαίνεται ότι από το Σάββατο το πρωί, τα δρομολόγια από και προς τη Θάσο, θα ξαναρχίσουν.

Στο μεταξύ το λιμάνι δίνει γενικότερα ειδήσεις αυτή την περίοδο. Η πυκνή ομίχλη το απόγευμα της Τετάρτης καθυστέρησε μιάμιση ώρα την άφιξη του πλοίου «Νήσος Μύκονος». Το πλοίο για μιάμιση ώρα ήταν έξω από το λιμάνι, η κόρνα του ακούγονταν σε όλη την πόλη, αλλά όταν η ομίχλη υποχώρησε τότε αυτό έδεσε κανονικά, ξεφόρτωσε τους πρόσφυγες κι άλλους επιβάτες. Στο μεταξύ οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο και η ομίχλη διαλύθηκε, με αποτέλεσμα το «Νήσος Μύκονος» ν΄ αναχωρήσει κανονικά.

Την Τετάρτη ήταν εκτός δρομολογίων το φέρι μπωτ «Άγιος Παντελεήμονας» της ΑΝΕΘ, λόγω βλάβης. Έτσι και την Τετάρτη δεν έγιναν για διαφορετικό όμως λόγο καθόλου δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου, την οποία αυτή την περίοδο εξυπηρετεί το συγκεκριμένο φέρι μπωτ.

Χθες ήρθε κανονικά το μεσημέρι στην Καβάλα το πλοίο «Εξπρές Σαντορίνη», ενώ καλώς εχόντων των πραγμάτων θα καταπλεύσει κανονικά στην Καβάλα το απόγευμα του Σαββάτου το πλοίο «Νήσος Μύκονος».

 

Διαβάστε επίσης