• 10 Μαΐου 2024,

«Συρρικνωμένο» το 23ο ΟΠΕΝ Τουρνουά Σκακιού

 «Συρρικνωμένο» το 23ο ΟΠΕΝ Τουρνουά Σκακιού

Μικρότερο σε επίπεδο συμμετοχών είναι φέτος το 23ο ΟΠΕΝ Διεθνές Τουρνουά Σκακιού που άρχισε στις 2 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9/8. Αυτό φυσικά ήταν κάτι αναμενόμενο για τους διοργανωτές εξαιτίας της ταυτόχρονης διεξαγωγής της σκακιστικής ολυμπιάδας και της υποχρεωτικής παρουσίας των παικτών που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες. Αυτό όμως σημαίνει ότι στη διοργάνωση μετέχουν περισσότερο Έλληνες και φυσικά περισσότεροι Καβαλιώτες σκακιστές.
Επιστροφή σε συνθήκες του παρελθόντος θα εξασφαλίσουν την επόμενη χρονιά οι διοργανωτές, μεριμνώντας για την έγκαιρη προκήρυξη της διοργάνωσης. Αυτονόητα μειωμένη εμφανίζεται και η δυναμικότητα των συμμετεχόντων που διαφέρει συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές. Αυξημένες είναι πάντως οι προσδοκίες για επιτυχίες των σκακιστών της Καβάλας, με τον Αντώνη Παυλίδη να είναι ήδη πρώτος στη βαθμολογία.
Μετά τη λήξη της διοργανώσεως αρκετοί σκακιστές θα αναχωρήσουν προκειμένου να μετέχουν σε άλλες διοργανώσεις, οι οποίες φιλοξενούνται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης