Σύσκεψη για τα προβλήματα στα σταφύλια

 Σύσκεψη για τα προβλήματα στα σταφύλια

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, με την παρουσία των βουλευτών του Νομού και του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα ΑΜΘ κ. Γ. Ούστογλου, με θέμα: «Αντιμετώπιση προβλήματος ποιοτικής υποβάθμισης επιτραπεζίων σταφυλιών ποικιλίας «Σουλτανίνα» λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων του καλοκαιριού (παρατεταμένος καύσωνας, ανομβρία) και πορεία των εξαγωγών».

Από τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, προέκυψε ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Καβάλας για να πραγματοποιήσει εκτιμήσεις στα ζημιωθέντα αγροτεμάχια με επιτραπέζια ποικιλία σταφυλιών «Σουλτανίνα» για τον καθορισμό του ποσοστού ζημιάς και το ύψος της ζημιωθείσης παραγωγής.

Από όλους τους ομιλητές επισημάνθηκε η σοβαρότητα του προβλήματος που αφορά ένα μεγάλο ποσοστό αγροτών του Δήμου Παγγαίου.

Από το τοπικό γραφείο του ΕΛΓΑ Καβάλας υπήρξε άμεση ανταπόκριση και υπόσχεση για ολοκλήρωση των εκτιμήσεων μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Επίσης, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση και άλλης παρόμοιας σύσκεψης, το προσεχές διάστημα, που θα αφορά γενικά θέματα πρωτογενούς παραγωγής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης