• 24 Απριλίου 2024,

Σύσκεψη για τις πληρωμές της Κοινωφελούς εργασίας

 Σύσκεψη για τις πληρωμές της Κοινωφελούς εργασίας

Αργά χθες το μεσημέρι συναντήθηκαν στο Διοικητήριο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αρχέλαος Γρανάς, ο δήμαρχος κ. Κωστής Σιμιτσής και ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας Μιχάλης Σκορδάς. Συζήτησαν το σοβαρό πρόβλημα που ανακύπτει σχετικά με την πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας τα γραφειοκρατικά προβλήματα που συνεχώς ανακύπτουν στην Αθήνα και καθυστερούν την πληρωμή αυτών των ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται πραγματικά εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση απερίγραπτη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι κ. Γρανάς, Σιμιτσής και Σκορδάς είχαν χθες σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών στην Αθήνα, και με υπηρεσιακούς παράγοντες και με πολιτικούς παράγοντες της περιοχής και όχι μόνο. Το αποτέλεσμα αυτών των παρεμβάσεων είναι ακόμη άγνωστο. Φαίνεται ότι αφυπνίζονται και ο κ. Γρανάς και ο κ. Σιμιτσής και ασκούν την πολιτική πίεση που έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν προκειμένου η γραφειοκρατία να προχωρήσει γρήγορα και οι δικαιούχοι του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας να πληρωθούν έστω τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.

Και ο Μιχάλης Σκορδάς που ρωτήθηκε χθες από δημοσιογράφους επανέλαβε ότι η καταβολή των μισθών είναι προβλήματα γραφειοκρατικά που έχουν σχέση μόνο με τις υπηρεσίες των υπουργείων στην Αθήνα. Ακόμη περισσότερο συγκεκριμένος ήταν μιλώντας χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ΠΝΟΗ ενός δηλαδή ενδιάμεσου φορέα του προγράμματος κος Τηλέμαχος Βελισαρίδης. Ο κ. Βελισαρίδης έχοντας πρόσφατη αναλυτική πληροφορία δεχόμενος και την πίεση των ανέργων που θέλουν να πληρωθούν είπε στο ραδιόφωνο της Πρωινής και τα εξής:

«Οι δικαιούχοι του προγράμματος γνώριζαν ότι θα πληρωθούν όταν έρθουν τα χρήματα. Οι πληρωμές δυστυχώς δεν γίνονται όπως εμείς επιθυμούμε. Ο κρατικός μηχανισμός και οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι δεν ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα όσο έπρεπε. Αν πίεζαν στην Αθήνα θα είχαμε κερδίσει κάποιες προθεσμίες. Για να γίνουν οι πληρωμές πρέπει να συνεργαστούν τέσσερις διαφορετικές ομάδες υπηρεσιακών παραγόντων. Σίγουρα επηρέασε και δημιούργησε καθυστέρηση τόσο η προεκλογική περίοδος όσο και οι άδειες των υπαλλήλων αυτών κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα προερχόμενα από την Καβάλα ειδικότερα στον υφυπουργό εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο ο Τηλέμαχος Βελισαρίδης είπε: «Εχει ειδικές ευθύνες ως προς τους πολίτες του σε σχέση με τις προεκλογικές του υποσχέσεις». Ο κ. Βελισαρίδης αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα και με τους ενδιάμεσους φορείς που συχνά βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Είπε ειδικότερα: «Κινδυνεύουμε να πληρώσουμε εμείς τη νύφη, εμείς που είμαστε με τους εργαζόμενους και δεν έχουμε καμία απολύτως βοήθεια από κανέναν όχι μόνο τώρα, αλλά από την αρχή που ξεκίνησε το πρόγραμμα». Στην ίδια ραδιοφωνική συζήτηση παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσαλουχίδης που επέρριψε ευθύνες και στον Κωστή Σιμιτσή ο οποίος πολλά υποσχέθηκε κατά την προεκλογική περίοδο του 2010 και ελάχιστα επραξε. Ο Γιώργος Τσαλουχίδης κατηγόρησε τον Κωστή Σιμιτσή ότι αδιαφορεί για το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας ενώ θα μπορούσε να παρέμβει ώστε η γραφειοκρατία να κινηθεί πιο γρήγορα και οι πληρωμές να είναι ορατές, σίγουρες στην άκρη του περίεργου αυτού τούνελ.

 

Διαβάστε επίσης