• 29 Μαρτίου 2024,

Σύσκεψη προετοιμασίας για τον ΤΑΡ

 Σύσκεψη προετοιμασίας για τον ΤΑΡ

Νωρίς το πρωί χθες ήταν στην Καβάλα ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Υπό την παρουσία του πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τον αγωγό ΤΑΡ, τον συντονισμό των τοπικών φορέων, ώστε σε νέα συνάντηση τη Δευτέρα στην Κομοτηνή, με εκπροσώπους του αγωγού, να προβληθεί εναλλακτική πρόταση κι ο αγωγός να μην περάσει από τα Τενάγη Φιλίππων.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι αντιπεριφερειάρχες Αρχ. Γρανάς, Γ. Γερομάρκος, ο δήμαρχος Κ. Σιμιτσής κι ο αντιδήμαρχος Θ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Λ. Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας Ζ. Μυστακίδης και τρεις εκπρόσωποι των αγροτών του Δήμου Καβάλας.

«Ο αγωγός δε θα περάσει από τα Τενάγη. Αν χρειαστεί θα πάμε ακόμη και στην Αθήνα», είπε ο Α. Γιαννακίδης, που τόνισε την ανάγκη να υπάρχει ενότητα σ΄ αυτή την προσπάθεια.

«Θα βγούμε αν χρειασθεί ακόμα και στους δρόμους» είπε ο πρόεδρος των αγροτών Θέμης Καλπακίδης, ενώ ο Λ. Βασιλειάδης σημείωσε ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις που θα υποχρεώσουν την εταιρία να αλλάξει την όδευση του αγωγού.

«Τη Δευτέρα το πρωί προσκαλέσαμε στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του αγωγού όλη την κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ακόμα και τους βουλευτές», είπε ο Α. Γιαννακίδης, ο οποίος παρατήρησε ότι οι κατασκευαστές του έργου θα καταλάβουν ότι δεν τους συμφέρει να έχουν απέναντί τους είτε την κοινωνία, είτε εκκρεμότητες με τα ελληνικά δικαστήρια.

Σε δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο Λ. Βασιλειάδης εκτίμησε ότι οι κατασκευαστές του αγωγού φαίνεται να υποχωρούν σε σχέση με το θέμα των τεναγών, ενώ ο Θ. Καλπακίδης είπε ότι ο αγώνας θα είναι κοινός, την ώρα που οι φορείς και δη επιστημονικοί, ψάχνουν να βρουν και να προτείνουν μία διαφορετική όδευση του αγωγού.

Απ΄ ότι φαίνεται – κι αυτό προέκυψε κι από την χθεσινή σύσκεψη, το μοναδικό πρόβλημα στη διέλευση του αγωγού από την περιφέρειά μας, είναι το πρόβλημα με τα Τενάγη των Φιλίππων. Δεν φαίνεται ότι επιμένουν στο να μην περάσει ο αγωγός κι από τους μπαξέδες της Νέας Καρβάλης. Το θέμα είναι χαρακτηριστικό ότι χθες δε συζητήθηκε στη σύσκεψη.

Από πλευράς εναλλακτικών οδεύσεων είναι βέβαιο ότι το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο προτείνει μία ορεινή διέλευση του αγωγού. «Είμαστε εν αναμονή της πρότασης του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Υπάρχει τεράστια κοινωνική αντίδραση. Δε συζητάμε τη διέλευση από τα Τενάγη», είπε στην ίδια σύσκεψη ο περιφερειάρχης Α. Γιαννακίδης.

 

 

Διαβάστε επίσης