ΤΑΡ μακριά από Τενάγη και Νέα Καρβάλη

 ΤΑΡ μακριά από Τενάγη και Νέα Καρβάλη

Επίσκεψη «αστραπή» πραγματοποίησε  σήμερα στην Καβάλα ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Συνάντησε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά, όλους όσους εμπλέκονται στο θέμα του αγωγού ΤΑΡ.

Δίπλα του ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Γρανάς και Γερομάρκος. Κοντά του υπηρεσιακοί παράγοντες από τις υπηρεσίες αγροτικής ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και της Κομοτηνής.

Στην ίδια συζήτηση συμμετείχαν ο Λάζαρος Βασιλειάδης, ο Ζαφείρης Μυστακίδης, ο Τάκης Ηλιάδης αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν. Καρβάλης Κυριάκος Χριστοφορίδης, ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Ν. Καρβάλης Καπλάνης Ιωσηφίδης, το προεδρείο του συλλόγου αγροτών Δήμου Καβάλας. Ο κ. Γιαννακίδης στη σύντομη εισαγωγή του έδωσε κατ΄ αρχήν συγχαρητήρια στο τεχνικό επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας. Είπε ότι όποτε η περιφερειακή αυτοδιοίκηση το χρειάστηκε, αυτό έδωσε το παρόν με τον καλύτερο τρόπο. «Δεν θα περάσει από τα Τενάγη, ο αγωγός», είπε ο Άρης Γιαννακίδης, που υποσχέθηκε διαβούλευση, συγκρότηση αμέσως μίας ομάδας που θα εκπονήσει την αντιπρόταση του νομού Καβάλας.

Η όδευση του αγωγού πρέπει να σεβαστεί την άποψη της πλειοψηφίας, είπε ο κ. Γιαννακίδης. Ο Λ. Βασιλειάδης αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του που η δουλειά του ΤΕΕ αναγνωρίζεται, δεν έκρυψε την ανησυχία του. «Ανησυχώ, είπε προς τον περιφερειάρχη, εννοώντας ότι ενώ στην Καβάλα γίνεται συζήτηση για ν΄αλλάξει η πορεία που θ΄ ακολουθήσει ο αγωγός, δεν αποκλείεται αυτό να μην είναι δυνατό. Δηλαδή ότι αφορά τη χάραξη του αγωγού, να έχει τελειώσει ερήμην φυσικά των φορέων του Νομού Καβάλας. «Θα παλέψουμε να μην περάσει ούτε κι από τη Νέα Καρβάλη», είπε ο κ. Λ. Βασιλειάδης.

Άκουσε δε τον περιφερειάρχη να λέει, ότι στόχος όλων είναι η πρόταση του νομού Καβάλας, για μια διαφορετική διέλευση του αγωγού να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του μηνός.

Ο πρόεδρος του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ζ. Μυστακίδης, τόνισε ότι ο διάλογος που προκαλεί ο κατασκευαστής του αγωγού είναι προσχηματικός, γι΄ αυτό όπως είπε πρέπει να ετοιμαστούν οι τοπικοί φορείς ακόμα και για κινητοποιήσεις.

Στην ίδια σύσκεψη παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρήστος Τσοχανταρίδης, καθώς τώρα η επιχείρηση διαπιστώνει ότι η προτεινόμενη διέλευση του αγωγού από τα τενάγη, συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με τον αγωγό ύδρευσης έτσι όπως αυτός ξεκινά από το Κεφαλάρι, και φτάνει στο κεντρικό αντλιοστάσιο της επιχείρησης στα Αμισιανά.

Ο Άρης Γιαννακίδης αποχώρησε πρόωρα από τη συνάντηση που όμως συνεχίστηκε και χωρίς αυτόν, προς την κατεύθυνση να οριστεί η ομάδα εργασίας και το χρονοδιάγραμμα που θα δουλέψει, για να είναι έτοιμο και να παρουσιαστεί στους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρίας, το εναλλακτικό σενάριο διέλευσης του αγωγού, από δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παγγαίου κοντά στο όρος Παγγαίο, όσο γίνεται πιο μακριά από τα τενάγη.

 

 

Διαβάστε επίσης