Απεργιακό ρεπορτάζ:Μεγάλα ποσοστά και χωριστές συγκεντρώσεις

 Απεργιακό ρεπορτάζ:Μεγάλα ποσοστά και χωριστές συγκεντρώσεις

Συνεχίζεται κάθε μέρα το απεργιακό ρεπορτάζ στην Καβάλα, κυρίως χάρις στους δημοσίους υπαλλήλους και ειδικότερα τους καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Τα ποσοστά αλλού πέφτουν, αλλού είναι απροσδόκητα ψηλά. Χθες ήταν η 3η μέρα της απεργίας των καθηγητών. Απήργησαν λιγότεροι σε σχέση με την Τρίτη, την προηγούμενη δηλαδή ημέρα. Μές στην πόλη η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία έφτασε στο 46%, ενώ στα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού, στην περιφέρεια δηλαδή, στο 34%.

Το ποσοστό είναι σαφώς πεσμένο σε σχέση με τα ποσοστά της Δευτέρας πρώτη μέρα της απεργίας και της Τρίτης.

Σήμερα όμως πρώτη μέρα της διήμερης απεργίας των δασκάλων η συμμετοχή αυτών ήταν εντυπωσιακά μεγάλη. Ξεπέρασε το 70%.

Στην απεργία των καθηγητών όπου επανερχόμαστε, πρέπει να σημειώσουμε το παράδειγμα του 6ου λυκείου. Εκεί τη Δευτέρα και την Τρίτη απηργησε το 100% των καθηγητών του σχολείου. Χθες όμως εργάστηκαν 18, απεργούσαν 12.

Και τις τρεις μέρες της απεργίας των καθηγητών, πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό συμμετοχής αυτών που διδάσκουν στο 6ο Γυμνάσιο.

Αρκετά μεγάλη ήταν στη χθεσινή απεργία η συμμετοχή των εφοριακών. Με αποτέλεσμα χθες η εφορία της Καβάλας να λειτουργήσει με προβλήματα.

Τέλος οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, συμμετείχαν στην απεργία σε ποσοστό 30%.

Θυμίζουμε ότι η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζεται και τελειώνει σήμερα.

Σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου οι διοικήσεις των σωματείων – δημοσίων υπαλλήλων θα δώσουν συνέντευξη τύπου.

Χθες το παράδοξο ήταν ότι οι απεργιακές συγκεντρώσεις των δημοσίων υπαλλήλων ήταν δύο. Χωριστά το ΠΑΜΕ απ΄ όλους τους υπόλοιπους. Το ΠΑΜΕ βρέθηκε στο δημοτικό κήπο. Η συμμετοχή ήταν περιορισμένη. Αρκετοί αντίθετα ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης