• 21 Μαΐου 2024,

Τα έργα του ΟΛΚ μπήκαν επιτέλους σε μια θετική κατεύθυνση

 Τα έργα του ΟΛΚ μπήκαν επιτέλους σε μια θετική κατεύθυνση

Στην Αθήνα βρέθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης μαζί με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά και το βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο. Έτσι γνωστοποιήθηκε ότι το έργο που άφησε ημιτελές η εταιρεία ΘΟΛΟΣ εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2015.

Το συγκεκριμένο έργο που εξελίσσεται από το 2006 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ αφορά στην ολοκλήρωση – επέκταση κρηπιδωμάτων στο εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’. Επί του παρόντος, το μήκος των κρηπιδωμάτων μετράται σε 400 μέτρα και κατόπιν της ολοκληρώσεως του έργου θα προστεθούν επιπλέον 510 μέτρα. Ως συνέχεια του έργου επεκτάσεως προσήνεμου μόλου στο λιμάνι, θα δημιουργηθεί μια διαφορετική εικόνα από τη σημερινή.

Το έργο επρόκειτο να δημοπρατηθεί τον Ιούλιο λόγω όμως της καθυστερήσεως, ο κ. Ηλιάδης ανησύχησε και επανήλθε αρκετές φορές, επικοινωνώντας διαρκώς με τη διαχειριστική αρχή του υπουργείου υποδομών και με τη διεύθυνση λιμενικών έργων. Ο κ. Ηλιάδης ζήτησε τη βοήθεια του Νίκου Παναγιωτόπουλου, του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά, οι οποίοι το συνόδευσαν σε ραντεβού με το γενικό γραμματέα δημοσίων έργων κ. Σιμόπουλου και με εκπροσώπους της διαχειριστικής αρχής. Το έργο έχει εξασφαλίσει την προέγκριση και το αργότερο εντός των επόμενων είκοσι ημερών θα δημοπρατηθεί, ενώ θα συμβασιοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2014 με προσδιοριζόμενη ημερομηνία αποπεράτωσης το φθινόπωρο του 2015.

Ο Χρήστος Ηλιάδης ανακάλυψε ότι ο φάκελος του έργου βρισκόταν στο περιθώριο, έτσι κατάφερε να τον «ενεργοποιήσει» ζητώντας τη στήριξη των προαναφερόμενων τοπικών παραγόντων. Κάτι που του προσφέρθηκε απλόχερα καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου διαστήματος, με επιστέγασμα το θετικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, ο πρόεδρος από την πρώτη ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων του ήταν αποφασισμένος θα δώσει βαρύτητα στη συνέχεια των έργων που είναι τόσο απαραίτητα.

Ο πρόεδρος παρακολουθεί επίσης το έργο επεκτάσεως και θωρακίσεως του προσήνεμου μόλου στο επιβατικό λιμάνι Απόστολος Παύλος, το οποίο πρέπει να συντομεύσει προκειμένου να δρομολογηθεί και η τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών. Η τοποθέτηση δεν αποκλείεται να καθυστερήσει αλλά όχι περισσότερο από δύο ή τρεις μήνες. Το ευχάριστο είναι πως η διοίκηση έχει θέσει ξεκάθαρους στόχους για την επίτευξη των οποίων εργάζεται διαρκώς, η δε μέριμνα δεν αφορά μόνο στα δύο μεγαλύτερα και κεντρικότερα λιμάνια αλλά και στα λιμάνια Νέας Περάμου και Κεραμωτής.

 

Η συνάντηση της Αθήνας

 

Την Δευτέρα 21 -10 – 2013 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση του Προέδρου & Δ/νοντα Συμβούλου της Ο.Λ.Κ. Α.Ε κ. Χρήστου Χριστιανού Ηλιάδη με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Σταύρο Σιμόπουλο. Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της δημοπράτησης του έργου της επέκτασης των βορείων κρηπιδωμάτων στον Εμπορικό Λιμένα ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄, του οποίου η εκτέλεση είχε διακοπεί μετά από την διάλυση της εργολαβίας του «ΘΟΛΟΥ». Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο τ. Υφυπουργός και Βουλευτής Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης κ. Α. Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Α. Γρανάς των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική για την απεμπλοκή του έργου το οποίο θα δημοπρατηθεί σε είκοσι (20) ημέρες περίπου.

 

 

Διαβάστε επίσης