• 6 Μαΐου 2024,

Τα δρομολόγια ως το τέλος του έτους

 Τα δρομολόγια ως το τέλος του έτους

Το λιμεναρχείο Καβάλας έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα δρομολόγια των φέρυ μπωτ στη γραμμή της Κεραμωτής και του Πρίνου, που ισχύουν από την 1η Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του 2013.

Παραμονές του νέου έτους θα δοθούν στη δημοσιότητα τα δρομολόγια τους πρώτους μήνες του 2014, που έχουνε ήδη αποφασισθεί, κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, με τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν χθες, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβρη.

Τα δρομολόγια ως συνήθως είναι λίγα. Στη γραμμή του Πρίνου το Νοέμβριο, είναι τέσσερα από Καβάλα, τέσσερα από Πρίνο, γίνονται όμως δύο το μήνα Δεκέμβριο, αλλά και τους πρώτους μήνες του 2014.

Μείωση δρομολογίων έχουμε και στη γραμμή της Κεραμωτής, μετά τις 11 Νοεμβρίου.

Ας δούμε τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν χθες, πιο αναλυτικά. Από τις 1 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, τα δρομολόγια από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή της γραμμής Κεραμωτής – Λιμένα είναι οκτώ από Κεραμωτή και οκτώ από Λιμένα. Το Σάββατο και την Κυριακή είναι 6 από Κεραμωτή, 6 από Λιμένα. Το πρώτο από Δευτέρα έως Παρασκευή αναχωρεί από Λιμένα στις 6 παρά τέταρτο το πρωί, το τελευταίο στις 6 και τέταρτο το απόγευμα. Αντίστοιχα από Κεραμωτή το πρώτο αναχωρεί στις 7.00 το πρωί, το τελευταίο στις 7 και τέταρτο το απόγευμα.

Από την 11η Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος του 2013, τα δρομολόγια της γραμμής της Κεραμωτής – Λιμένα, από οκτώ γίνονται επτά. Αντίστοιχα το σαββατοκύριακο από έξι γίνονται πέντε.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα και τη δεύτερη μέρα της εορτής αυτής, τα δρομολόγια της γραμμής Κεραμωτής – Λιμένα, θα είναι τέσσερα από Λιμένα και τέσσερα από Κεραμωτή. Θα εκτελούνται εναλλακτικά ανά ημέρα από την κοινοπραξία της εταιρίας Μητσόπουλου και την ΑΝΕΘ.

Στη γραμμή του Πρίνου – Καβάλας τα δρομολόγια από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο για το Νοέμβριο είναι 4 από Πρίνο και 4 από Καβάλα. Το πρώτο αναχωρεί από τον Πρίνο στις 7 και τέταρτο το πρωί και το τελευταίο στις 2 και μισή το μεσημέρι. Αντίστοιχα από Καβάλα το πρώτο αναχωρεί στις 9.00 το πρωί και το τελευταίο στις 4.15 το απόγευμα.

Για το μήνα Δεκέμβριο λόγω της ακινησίας των πλοίων τα δρομολόγια γίνονται από Δευτέρα έως και Σάββατο , δύο από Πρίνο (7.15 το πρωί και 10.30 το πρωί), δύο από Καβάλα (9.00 το πρωί. 2.00 το μεσημέρι).

Και το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο δε θα εκτελούνται δρομολόγια τις Κυριακές όσον αφορά τη γραμμή του Πρίνου.

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται εναλλακτικά ανά ημέρα από την Κοινοπραξία εταιρία Μητσόπουλου και την ΑΝΕΘ, ενώ 25 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα), 26 Δεκεμβρίου (2η μέρα Χριστουγέννων), δε θα γίνουν καθόλου δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου.

Από το ίδιο πρόγραμμα που ανακοίνωσε χθες το λιμεναρχείο Καβάλας, προκύπτει ότι το Δεκέμβριο το πλοίο που θα βάλει σε ετήσια επιθεώρηση και θα βρεθεί σε ακινησία, θα είναι της εταιρίας Μητσόπουλου. Αντίστοιχα τον Ιανουάριο του 2014, το ίδιο πράγμα θα κάνει πλοίο της εταιρίας ΑΝΕΘ.

 

 

Διαβάστε επίσης