• 19 Μαΐου 2024,

Τα ΕΛΤΑ (ξανα)νοικιάζουν τον 2ο όροφο του Ταχυδρομείου

 Τα ΕΛΤΑ (ξανα)νοικιάζουν τον 2ο όροφο του Ταχυδρομείου

Πριν από ένα χρόνο περίπου τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους στην Καβάλα, ειδικότερα να νοικιάσουν σε ιδιώτη το 2ο όροφο ου κεντρικού ταχυδρομικού καταστήματος, επί της οδού Ερυθρού Σταυρού και Μητροπολίτη Χρυσοστόμου.

Εκείνη η προσπάθεια δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Τώρα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επανέρχονται προγραμματίζοντας το ίδιο πράγμα ζητώντας πάλι ιδιώτες, προκειμένου σε αυτούς να διαθέσουν το 2ο όροφο του ίδιου κτηρίου. Πρόκειται για πλειοδοτικό διαγωνισμό μίσθωσης ακινήτου όπου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι αυτός θα γίνει στις 12 Μαρτίου 2014.

Οι προσφορές των ενδιαφερομένων θα κατατεθούν στην επιτροπή που θα βρίσκεται στα γραφεία του κεντρικού καταστήματος των ΕΛΤΑ στην Καβάλα.

Πρόκειται για τη μίσθωση του 2ου ορόφου, του ιδιόκτητου κτηρίου, χώροι που έχουνε δύο προσόψεις, μία επί της οδού Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και την άλλη επί της οδού Ερυθρού Σταυρού.

Συνολικά νοικιάζονται 468 τ.μ. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία όλος ο 2ος όροφος, που προσφέρεται στον ιδιωτικό τομέα, εξυπηρετείται με κεντρική εγκατάσταση θέρμανσης και κλιματισμού.

Το αρχικό μηνιαίο μίσθωμα του πλειοδοτικού διαγωνισμού ορίζεται στο ποσό των 2.200 ευρώ. Κάθε προσφορά πλειοδότη πρέπει να είναι ανώτερη της αμέσως προηγούμενης κατά ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό τουλάχιστον 5%, στο αρχικό ποσό του μισθώματος εκκίνησης.

Όλη η διακήρυξη διατίθεται στους ενδιαφερόμενους από τα κεντρικά γραφεία του καταστήματος των ΕΛΤΑ, δηλαδή στο ταχυδρομείο, αλλά και στις κεντρικές υπηρεσίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων – Διεύθυνση περιουσίας, στην Αθήνα.

Παρά το ότι πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια θεωρείται δύσκολο να βρεθεί ενδιαφερόμενος για το συγκεκριμένο χώρο. Είναι μεν μεγάλος και προνομιακός καθώς είναι κεντρικός, αλλά λόγω της κρίσης όπως και η πρώτη προσπάθεια ο χώρος να νοικιαστεί, έτσι και η δεύτερη φαίνεται ότι δεν θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

 

 

Διαβάστε επίσης