• 7 Μαΐου 2024,

Το ΚΚΕ φιλοδοξεί να παρουσιάσει – Υποψήφιο δήμαρχο σε καθένα από τους τέσσερις δήμους

 Το ΚΚΕ φιλοδοξεί να παρουσιάσει – Υποψήφιο δήμαρχο σε καθένα από τους τέσσερις δήμους

Ως στόχο της έχει θέσει η τοπική οργάνωση ΚΚΕ να εξασφαλίσει δημαρχιακές υποψηφιότητες σε καθένα από τους τέσσερις δήμους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, ενδεχόμενο που σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά οι προσπάθειες σαφώς και θα καταβληθούν. Διαθέσιμες δυνάμεις που προσεγγίζουν την πολιτική πρόταση του κόμματος υπάρχουν έστω κι αν δεν ταυτίζονται απόλυτα. Αυτές όμως οι δυνάμεις εμφανίζονται έτοιμες να στηρίξουν τις προτάσεις του ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές εάν εξασφαλισθούν τα τέσσερα ψηφοδέλτια για τους αντίστοιχους δήμους.

Πολλά χρόνια έχουν παρέλθει από την τελευταία φορά που το ΚΚΕ είχε καταρτίσει ψηφοδέλτιο στην περιοχή Νέστου. Αυτό σημαίνει ότι οι δυνατότητες είναι περιορισμένες ωστόσο οι προοπτικές που εμφανίζονται παραμένουν αισιόδοξες, ειδικά εάν συνδυαστούν με την ανασύνταξη του λαϊκού – εργατικού κινήματος.

Ο γραμματέας της τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ Καβάλας Βασίλης Καταπόδης σχολίασε το φετινό πλήθος των ανεξάρτητων και δήθεν ανεξάρτητων δημαρχιακών υποψηφιοτήτων που προέκυψαν στο προεκλογικό σκηνικό τονίζοντας: «Η κοροϊδία πάει σύννεφο. Είναι όμως κάτι αναμενόμενο, ύστερα από τη χρεοκοπία των πολιτικών γραμμών που εδώ και χρόνια προωθούσαν τα κόμματα εξουσίας. Έκπληξη πάντως μου προκάλεσε η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Παγγαίου, αφού ο κ. Μπόνος είναι μέλος της νομαρχιακής επιτροπής και της συντονιστικής επιτροπής Παγγαίου, παρόλα αυτά εμφανίζεται να επιχειρεί κολεγιές με χώρους όπως η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ, ο ΛΑΟΣ. Ωστόσο επιχειρείται να εμφανιστεί ο συνδυασμός του ως ακηδεμόνευτος και άνευ κομματικών εξαρτήσεων.

Ομοίως και ο κ. Φιλόσογλου δε μπορεί να εμφανίζεται ως ανεξάρτητος και μη έχοντας πολιτική ταυτότητα, επειδή θα συμπεριλάβει στο συνδυασμό του ένα ή δύο άτομα του λεγόμενου κεντροαριστερού χώρου. Το ΚΚΕ δεν κρύβεται, μιλά ξεκάθαρα και σταράτα προσπαθώντας να εξασφαλίσει παντού μια πραγματικά ισχυρή και μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση».

 

Διαβάστε επίσης