Τα λεφτά ενός ξεχασμένου λογαριασμού

 Τα λεφτά ενός ξεχασμένου λογαριασμού

Όπως καταλαβαίνεται και απο την περιπέτεια με την πρόσφατη δόση που πληρώσαμε στο ΔΝΤ που κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή βρήκαμε τα λεφτά σε ένα ξεχασμένο λογαριασμό, και έτσι αποφύγαμε το “ατύχημα”, η κατάσταση πλέον με τους εταίρους , πιστωτές και δανειστές μας είναι οριακή.

Τα λεφτά έχουν τελειώσει και απο εδώ και στο εξής όσο δεν θα υπάρχει συμφωνία θα υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο αδυναμίας πληρωμής κάποιας απο τις επόμενες  δόσεις που εκκρεμούν τόσο προς το ΔΝΤ όσο και την ΕΚΤ.

Η επόμενη δόση που πρέπει να πληρώσουμε είναι αρχές Ιούνη και για τον λόγο αυτό όλοι οι αναλυτές υποστηρίζουν οτι η τελευταία ευκαιρία των ελλήνων για να τα βρούνε με τους Ευρωπαίους και να υπογράψουν μια συμφωνία που θα ξεμπλοκάρει μέρος της δόσης είναι η 4η Ιουνίου.

Για την δόση των 750 εκατομμυρίων τα λεφτά τα βρήκαμε δύο μέρες πρίν λήξη η προθεσμία για την πληρωμή της.

Την δόση αρχές Ιούνη, αν δεν υπάρχει κανένας άλλος ξεχασμένος λογαριασμός, και αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα μπορέσουμε να την πληρώσουμε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πλέον δίφραγκο ούτε για ταξί.

Τα λεφτά που έχουμε φτάνουν μόνο για συντάξεις και μισθούς.

Ο Τσίπρας που πλέον γνωρίζει οτι μέχρι και την 4η του Ιούνη θα πρέπει να έχει ξεμπλοκάρει τα λεφτά των δανειστών φαίνεται αισιόδοξος οτι θα έχουμε μια έντιμη συμφωνία που θα σέβεται τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης  και απο την μια κρούει το κώδωνα κινδύνου στους δανειστές ενώ απο την άλλη στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής του ομάδας για όσους δηλώνουν απο τώρα οτι θα ζοριστούν να ψηφίσουν την νέα συμφωνία  η οποία σίγουρα θα έχει μέτρα φορολογικά που θα συντιστούν ένα νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Για να είμαστε ρεαλιστές η συμφωνία που θα υπογράψουμε εκτός απροόπτου τις επόμενες ημέρες μπορεί να υπερβαίνει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης αλλα θα έχει άλλα μέτρα που θα είναι φορολογικά.

Λέτε να κάνουμε τόσο καιρό να υπογράψουμε μια συμφωνία με τους δανειστές που θα έχει μέτρα ανάπτυξης ;

Απλά παλεύουμε τα μέτρα αυτά που θα μας αναγκάσουν να πάρουμε να είναι πιο ήπια απο όσο ζητούν οι δανειστές μας.

Πλέον οι διαπραγματεύσεις είναι όντως στο πιο κρίσιμο τους σημείο αφού καταλαβαίνετε και εσείς με τον τρόπο που έγινε η πληρωμή της τελευταίας δόσης προς το ΔΝΤ οτι έχουμε ξεπεράσει και τα όρια της μπλόφας και πλέον όλοι , και εμείς και οι εταίροι΄,παίζουμε με την φωτιά.

Το “ατύχημα” που όλοι απευχόμαστε όσο δεν υπάρχει συμφωνία έρχεται όλο και πιο κοντά.

Αυτό που ζούμε είναι κάτι σαν το σενάριο της ταινίας ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ όπου ένας κομήτης με πορεία προς τη γή έρχεται και απειλεί να την αφανίσει.

Παλεύουμε για να αλλάξουμε την πορεία του κομήτη που πλέον έχει πλησιάσει πολύ στον στόχο αλλα μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε την πορεία.

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο μεγάλος τελικός της EUROLEAGAUE αλλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αδελφή της συζύγου του Σπανούλη η Βαλέρια Χοψονίδου, επίσης μοντέλο, έχει ξεσηκώσει με την παρουσία της όλη την ΙΣΠΑΝΙΑ αφού είναι κορίτσι μόνο για τρίποντα.

Είναι άγνωστο αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης για τέταρτη φορά κερδίζοντας στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικού αλλα την μάχη της κερκίδας την έχει κερδίσει σίγουρα. Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης