• 29 Μαΐου 2024,

Τα μέλη της Κυνηγετικού Συλλόγου έκοψαν την πίτα αλλά ανησυχούν για το σπορ τους

 Τα μέλη της Κυνηγετικού Συλλόγου έκοψαν την πίτα αλλά ανησυχούν για το σπορ τους

Την κοπή της πίτας για το καλό του νέου έτους πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο LUCY ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καβάλας με την κυνηγετική περίοδο να λήγει το Φεβρουάριο. Στη διάρκεια της εκδηλώσεως τιμήθηκαν «παλαίμαχοι» και νεότεροι κυνηγοί. Ειδικότερα, από το έτος 1930 τιμήθηκαν ο Βασίλης Βασίλαρος και ο Εμμανουήλ Κουράνος. Από το έτος 1935 τιμήθηκαν ο Ηλίας Κουρτίδης, ο Παρασκευάς Τσαρδούλιας και ο Νίκος Κατσικάδης. Ενώ από τη δεκαετία του ’90 τιμήθηκαν οι νεότεροι Τζανής Καράμπας, Σταύρος Τσιρέλης, Αθηνά Ασημίδου και Γιάννης Γαζέτης.

Η φετινή ήταν κατά τα λεγόμενα του προέδρου Κώστα Καλαϊτζίδη μια θετική χρονιά και μάλιστα ύστερα από αρκετά χρόνια. Παρά τα δύσκολα προηγούμενα έτη λόγω οικονομικής κρίσης, ο σύλλογος κατάφερε να σταθεροποιηθεί και να παρουσιάσει αύξηση στην έκδοση 50 νέων αδειών. Ο καβαλιώτικος σύλλογος εξαρτάται φυσικά από την κατάσταση των μελών του και η σταθερή του εικόνα αποδεικνύει πως τα μέλη του επιλέγουν το κυνήγι ως μέθοδο διαφυγής από τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας.

Κατόπιν των πολιτικών εξελίξεων και του εκλογικού αποτελέσματος, στόχος του συλλόγου είναι να παραμείνει ως έχει το σπορ του κυνηγιού για τα μέλη του. Επειδή πολλά είχαν ακουστεί προεκλογικά, το ζητούμενο όλων των κυνηγετικών φορέων είναι να παραμείνουν αναλλοίωτα τα κεκτημένα των προηγούμενων ετών. Οι ανησυχίες που νιώθουν οι κυνηγοί οφείλονται στο γεγονός ότι τα καθήκοντα του υπουργού περιβάλλοντος ανέλαβε ο Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων Πράσινων. Η διοίκηση του συλλόγου πάντως διαβεβαιώνει τα μέλη του πως σκοπεύει να διαφυλάξει την κυνηγετική δραστηριότητα με κάθε πρόσφορο μέσο.

Διαβάστε επίσης