• 15 Μαΐου 2024,

Τώρα ξεκινάει η διαπραγμάτευση …

 Τώρα ξεκινάει η διαπραγμάτευση …

Ασχολιάστες αφήνει τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης η Μέρκελ η οποία έχει το δικό της σχέδιο απάντηση στην έντονη κινητικότητα της κυβέρνησης Τσίπρα και ιδιαίτερα του υπουργού οικονομικών του Βαρουφάκη.

Το κλίμα σίγουρα είναι καλό και ευνοϊκό αλλα μέχρι στιγμής υπολογίζουμε χωρίς τον ξενοδόχο που είναι η Μέρκελ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ απο την μεριά του Βερολίνου οι κινήσεις Βαρουφάκη έχουν ενδιαφέρον, παρακολουθούνται με προσοχή και κρίνονται άκρως λογικές και αναμενόμενες αφού σύμφωνα με τους Γερμανούς η νέα κυβέρνηση ψάχνει να βρεί τον βηματισμό της.

Σίγουρα οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με κυβερνήσεις άλλων Ευρωπαϊκών χωρών σε μια προσπάθεια να βρεθούν υποστηρτικτές της πρότασης  για αλλαγή  της πολιτικής λιτότητας της οποίας ηγείται η Ελλάδα έχουν ενδιαφέρον και βοηθούν αλλα να είστε σίγουροι οτι οι Γερμανοί που έχουν και τον τελευταίο λόγο δεν θα είναι και τόσο φιλικοί μαζί μας όσοι οι προηγούμενοι.

Σίγουρα οι συνθήκες για να γίνει μια αλλαγή οικονομικής πολιτικής που θα βοηθήσει και την Ελλάδα ειναι καλύτερες αλλα δεν φθάνουν μόνο αυτές για να αλλάξει η πολιτική της λιτότητας.

Οι Γερμανοί σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν στο μυαλό τους την τακτική της αρμένικης βύζιτας έτσι ώστε να μας σύρουν μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη που αδειάζουν τα ταμεία μας έτσι ώστε να μας δημιουργήσουν ενόψει και της απόφασης για νέα διαπραγμάτευση μια ασφυκτική πίεση για να έρθουμε γυαλό με τις δικές τους θέσεις.

Είναι παλιά αυτή η τακτική των Γερμανών και την γνωρίζουμε πολύ καλά.

Τους αρέσει να παίζουν με τον χρόνο και να δημιουργούν στον αντίπαλο συνθήκες πανικού.

Ετοιμαστείτε τις επόμενες εβδομάδες για το νέο επεισόδιο “ Επιστροφή στο χείλος του γκρεμού” με πρωταγωνιστές τον Σόϊμπλε και την Μέρκελ απο την μια και τον Βαρουφάκη με τον Τσίπρα απο την άλλη.

Εύχομαι να αντέξουμε και αυτή την φορά και αφού γλυτώσουμε την πτώση να περάσουμε πραγματικά σε μια άλλη καλύτερη εποχή για την Ελλάδα και κυρίως τους έλληνες.

Ο Τσίπρας όπου σταθεί όπυ βρεθεί λέει οτι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να προωθήσει το δικό του μεσοπρόθεσμο αλλα δεν θα τον έχει.

Η πληρωμή των ομολόγων τέλη του Φλεβάρη είναι μια καταλυτική ημερομηνία που θα πρέπει να έχει βρεθεί λύση αφού οι δανειστές δεν θα δώσουν καμμία παράταση.

Πάντως τόσο η ΕΚΤ όσο και το Βερολίνο δεν βλέπουν και τόσο θετικά τις ΄προτάσεις Βαρουφάκη για την νέα διαπραγμάτευση και την χρηματοδόητηση της χώρας μας μέχρι εκείνη να ξεκινήσει  και πάμε όπως όλα δείχνουν για τα πρώτα βραχυκυκλώματα που απαιτούν ψυχραιμία καλές προθέσεις και καθαρό μυαλό.

Σίγουρα ο δρόμος της νέας αυτής διαπραγμάτευσης δεν θα είναι εύκολος και μπορεί να μας οδηγήσει σε οριακές για την χώρα καταστάσεις.

Τα πιο δύσκολα για την ελληνική κυβέρνηση ακόμα δεν ήρθανε αλλα έρχονται και ευχόμαστε όλοι να ανταπεξέλθουν.

Η Μέρκελ μέχρι σήμερα παρατηρεί τις κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και θα μιλήσει όταν πρέπει και όταν έρθει η ώρα της.

Πάντως το γεγονός οτι η ΕΚΤ δεν προτίθεται να εγκρίνει την χρηματοδότηση της χώρας πέρα απο την λήξη του προγράμματος τέλος του μήνα εξυπηρετεί τον σχεδιασμό οικονομικιού στραγγαλισμού της χώρας εαν δεν υπάρξει νέο πρόγραμμα.

Ο χρόνος που ζητά ο Βαρουφάκης μέχρι τέλη Ιουνίου δεν υπάρχει στην ατζέντα των δανειστών και όλα θα κριθούν μέχρι τέλη του μήνα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Υψηλό ηθικό και σταθερές θερμοκρασίες.

Με το 1 μρ το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης