Τα νέα της Αμφίπολης

 Τα νέα της Αμφίπολης

Δεν σας έγραψα εγώ απο αυτή την στήλη πρίν απο μερικές μέρες οτι όσο ο Σαμαράς δεν θα έχει νέα ευχάριστα να μας πεί απο το μέτωπο το οικονομικό θα το ρίχνει στην ενημέρωση απο τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης ;
΄Προχθές μετά την είδηση οτι οι αρχαιολόγοι έχουν φθάσει πρίν απο τον 3ο και κεντρικό θάλαμο του τάφου βγήκε ο σφήνα ο Αντώνης λειτουργώντας ώς γραφείο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού να μας ενημερώσει οτι τα έργα αντιστήριξης τα οποία είναι απαραίτητα γιατί φοβούνται καταρρεύσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη και μετά απο την Πέμπτη θα επιχειρήσουν να μπούνε στον κεντρικό θάλαμο.
Αν όλα πάνε καλά , σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα βλέπω την άλλη εβδομάδα τον Σαμαρά να ανεβαίνει προς Αμφίπολη μεριά αφού θα ζητήσει να είναι στην ομάδα των αρχαιολόγων που θα μπουκάρουν πρώτοι μέσα στον κεντρικό θάλαμο του τάφου.
Ο Σαμαράς για τους δικούς του λόγους δίνει μεγάλη σημασία στην εξέλιξη αυτής της ιστορία αφού είναι η μόνη που μπορεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη που περιμένει φοροελαφρύνσεις και αντί αυτού τρώει “παπάδες”.
Και επειδή δεν έχουν κάτι άλλο να πούνε στον λαό που βασανίζεται το ρίξανε και αυτοί του Μαξίμου στις ανασκαφές.
Δεν ψάχνετε λέω εγώ κάτω απο το Μαξίμου μήπως και βρείτε καμμιά κάσα με λίρες και καθαρίσουμε μια και καλή;
Ποτέ δεν ξέρεις.
Θυμάμαι λίγα χρόνια πρίν , το καλοκαίρι του 2004 συγκεκριμένα όταν ο Ζαγοράκης ο Θόδωρος στα γήπεδα της Πορτογαλίας μαζί με τα άλλα παλληκάρια έγραφε ιστορία και σήκωνε την κούπα της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης που λέγανε όλοι οτι αυτή η διάκριση είναι η καλύτερη ευκαιρία για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Και άλλαξε !
Δέκα χρόνια μετά σε αγώνα Γ’ Εθνικής πέφτει τόσο ξύλο που οπαδός φιλοξενούμενης ομάδας μεταφέρεται στο νοσοκομείο αναίσθητος, σε κώμα και οι γιατροί λένε οτι είναι κλινικά νεκρός.
Αυτή είναι η πρόοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Και το ερώτημα είναι απλό :
Θα γίνουμε ποτέ άνθρωποι ή θα παραμείνουμε Ινδιάνοι ;
Πόσα άραγε κύπελα πρέπει να πάρουμε για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά ;
Αυτό που έγινε στην Πάτρα και είναι πραγματικό γεγονός είναι άνευ προηγουμένου.
Η μελλόνυφη που παντρευτόταν την επόμενη βγήκε με την κουμπάρα το προηγούμενο βράδυ για το καθιερωμένο μπάτσελορ πάρτι.
Γνωστός μπάρμαν σε νυχτερικό κέντρο στο Ρίο ήτανε ο τυχερός της βραδιάς αφού μαζί του είχε επιλέξει η μελλόνυφη να περάσει το τελευταίο βράδυ της ελεύθερης ζωής της.
Η κουμπάρα έφυγε απο το μαγαζί νωρίτερα αφού είχε συνεννοηθεί να καλύψει σε όλα την νύφη.
Το βράδυ κύλησε άκρως ερωτικά και την επομένη το πρωί η μελλόνυφη που σηκώθηκε ήτανε γεμάτη πιπιλιές σε όλο της το σώμα.
Παστώθηκε με πούδρες αλλα τα σημάδια απο το βράδυ του πάθους που είχε προηγηθεί με τον μπάρμαν ήτανε εμφανή.
Συναντήθηκε το απόγευμα και λίγες ώρες πρίν γίνει το μυστήριο με τον γαμπρό ο οποίος πήρε χαμπάρι τι είχε ΄παιχτεί το προηγούμενο βράδυ και έγινε μακελειό.
Ο γάμος όπως ήτανε φυσικό ματαιώθηκε και ο γαμπρός εξαφανίσθηκε.
Εγώ νομίζω οτι ο γαμπρός σώθηκε αφού αν δεν υπήρχε ο μπάρμαν θα τραβιόταν μια ζωή με το άτακτο κορίτσι.
Οταν αυτή η γυναίκα ένα βράδυ πριν απο το γάμο της πάει με τον πρώτο μπάρμαν που βρίσκει μπροστά της μπορείτε να φανταστείτε τι θα έκανε μετά απο 5 μήνες έγγαμης ζωής ;
Μπορεί το κέρατο να τσαλακώνει τον εγωϊσμό του άντρα ΄άλλα απο την άλλη σε αρκετές περιπτώσεις και όταν γίνεται πρίν απο το στεφάνι είναι και σωτήριο.
Ο γαμπρός ήτανε έτοιμος να πέσει στο λάκο με τα σκατά και ξαφνικά ένα χέρι τον τράβηξε και του έδειξε άλλο δρόμο.
Το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλα εδώ στην Καβάλα μάλλον θα την βγάλουμε με βαρύ ουρανό και κάποιες βροχούλες ασθενείς.
Καμμία σχέση με όλα αυτά που έγιναν στο Ωραιόκαστρο μερικά 24άωρα πίσω.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ απο σήμερα Τετάρτη θα αρχίσουμε σιγά – σιγά να αφήνουμε πίσω μας την κακοκαιρία και οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες.
Κατα τα άλλα πάμε καλά και σίγουρα θα πάμε καλύτερα το επόμενο διάστημα αφού τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει αν και πολλοί ΄λένε οτι ο φετεινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος και ζόρικος.
Ο κόσμος έχει τεντώσει έχει στεγνώσει έχει ματώσει και δεν έχει τι άλλο να δώσει.
Οτι είχε να δώσει τα έδωσε.
Καλημέρα και …
ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης