• 17 Μαΐου 2024,

Τελειώσαν τα ταξίδια και αρχίζουν τα ξύδια !

 Τελειώσαν τα ταξίδια και αρχίζουν τα ξύδια !

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Μετά τα ταξίδια έρχονται τα ξύδια αφού απο αυτό τον μήνα ξεκινάνε ένα ντεμαράζ μέτρων και χαρατσιών που πρέπει να πληρώσουμε αφού τα έχουμε υπογράψει και τα περιμένουμε.

Ο Τσίπρας επέστρεψε απο τις ΗΠΑ και είναι έτοιμος απο σήμερα για τις δύσκολες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την νέα τετραετία όπου οι πιο αισιόδοξοι ευελπιστούν οτι θα μπορέσουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να αφήσουμε πίσω μας τοπ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 που είναι και η τελευταία πράξη του ελληνικού δράματος.

Βέβαια με αυτούς που έχουμε μπλέξει ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αλλα ελπίζουμε οτι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 θα είναι και το τελευταίο.

Έχουμε τρία ολόκληρα χρόνια μπροστά μας να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.

Η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα γιατί το πρόσφατο παρελθόν έδειξε οτι την αστάθεια σε πρώτη φάση και την αδράνεια σε δεύτερη την πληρώνουμε με ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Θα πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια , απο την στιγμή που αποφασίσαμε ευρώ και να κάνουμε αυτά που δεσμευτήκαμε χώρίς να χάσουμε άλλο χρόνο γιατί ο χρόνος πλέον κυλά είς βάρος μας.

Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο3 που δεν άντεχε να μας φέρει ο Σαμαράς και έπεσε μας το έφερε ο Τσίπρας με μερικούς μήνες καθυστέρηση.

Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο3 θα ερχότανε έτσι και αλλιώς αλλα σίγουρα αν δεν μεσολαβούσαν αυτοί οι μήνες της πρώτης φοράς αριστεράς σίγουρα ο λογαριασμός θα ήτανε πιο μικρός.

Καθυστερήσαμε ο λογαριασμός φόύσκωσε και τώρα δεν ξέρουμε τι να αρχίσουμε να πρωτοπληρώνουμε.

Αν σε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προσθέσεις και το κερασάκι που είναι τα capital control καταλαβαίνετε τι έρχεται.

Ετσι όπως μας τα περιγράφουν οι κυβερνητικοί τα ΄πιο δύσκολα είναι μέχρι τέλος του έτους που θα πρέπει να πληρώσουμε τα περισσότερα υπο συνθήκες control.

Στην αυγή του 2016 οι συνθήκες περιγράφονται καλύτερες και το δεύτερο τρίμηνο η ελληνική κυβέρνηση περιμένει ανάπτυξη.

Πάντως ο Τσίπρας που κέρδισε και αυτή την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση έχει πείσει τον ελληνικό λαό οτι πάλεψε για το καλύτερο  δυνατό αποτέλεσμα και οτι αυτο το ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα είναι και το τελευταίο.

Για τον λόγο αυτό κέρδισε και τις εκλογές.

Οι πολιτικοί του  αντίπαλοι με ένα πολιτικό λόγο απο το χθες και με ένα σωρό λάθος επιλογές όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούσαν την χώρα γνωρίσανε άλλη μια ήττα που ήταν γεμάτη μηνύματα.

΄Όποιος τα ερμηνεύσει σωστά ίσως να έχει άλλη μια ευκαιρία.

Οι υπόλοιποι που αδυνατούν να κατανοήσουν την βούληση του ελληνικού λαού θα εξαφανισούν απο τον πολιτικό χάρτη της χώρας.

Σε αυτές τις πρόσφατες εκλογές του Σεπτέμβρη ο λαός δεν είχε να επιλέξει μεταξύ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ και ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ, αυτό το δίλλημα έχει τελειώσει, αλλα μεταξύ του χθες και αύριο και επέλεξε το αύριο.

Τώρα αν αυτό το αύριο αποδειχθεί χειρότερο απο το χθες αυτό θα φανεί τα επόμενα ΄4 χρόνια.

Τώρα όσο αφορά το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τελικά η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη πέρασε αφού πρώτα κρίθηκε εκπρόθεσμη για 8 λεπτά.

Του δώσανε την ευκαιρία και καλά κάνανε να διεκδικήσει την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας παρά το γεγονός οτι κάτεθεσε την πρόταση του 8 λετπά μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής που έληγε η προθεσμία.

Ο άνθρωπος στην κυριολεξία μάζεψε τις υπογραφές στο και πέντε και μπήκε και αυτός στην κούρσα της διαδοχής.

Έτσι λοιπόν έχουμε τέσσερις υποψηφιότητες.

Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης.

Να δείτε που η εκλογή θα εξελιχθεί σε ντέρπμι ανάμεσα σε Μεϊμαράκη και Γεωργιάδη αφού Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας ο καθένας για τους δικούς του λόγους θα μείνει πίσω στην κούρσα παρά το γεγονός οτι και η Ντόρα ξεκαθάρισε οτι τελικά θα στηρίξει την υποψηφιότητα του αδερφού της και οχι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που είχε αφήσει να εννοηθεί πρίν απο μερικές ημέρες.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε πιο σφιχτά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη που ο καιρός φαίνεται οτι θα είναι καλός χωρίς βροχές και με θερμοκρασίες πολύ νορμάλ.

Τουλάχιστον αυτή η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε φαίνεται οτι θα είναι καλή καιρικά.

Μακάρι γιατί απο εδώ και στο εξής έχουμε ανάγκη τις καλές καιρικές σνυθήκες.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Ολα θα πάνε καλά στο τέλος και αν κάτι στραβώσει σημαίνει οτι δεν ήρθε το τέλος.

Το λένε και οι Ινδοί.

Καλή σας ημέρα και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης