• 18 Μαΐου 2024,

Τελετή αγιασμού για το “Φιλομάθεια”

 Τελετή αγιασμού για το “Φιλομάθεια”

Τελετή αγιασμού πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο φιλολογικό εργαστήριο «Φιλομάθεια» που βρίσκεται στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Φιλελλήνων 13 (στο κέντρο της πόλης). Πρόκειται για μια σύγχρονη προσπάθεια της Λίνας Μπόσκου, η οποία είναι η υπεύθυνη σπουδών του φιλολογικού εργαστηρίου. Συγγενείς και φίλοι της κ. Μπόσκου ήταν παρόντες στην εκδήλωση προκειμένου να της δώσουν έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια που ξεκινά. «Πρωταγωνιστές» όμως ήταν τα παιδιά. Τα παιδιά που ήδη εμπιστεύονται το φιλολογικό εργαστήριο, προσήλθαν μαζικά και χαμογελαστά.
Οι χώροι είναι πλήρως ικανοποιητικοί, όρεξη υπάρχει και με το παραπάνω κι η ανταπόκριση των μαθητών φανερή. Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αυτή η προϋπόθεση θεωρείται και είναι εξασφαλισμένη.
Η φιλόλογος Λίνα Μπόσκου συμμετέχει εδώ και 6 χρόνια στα φροντιστηριακά δρώμενα της πόλης. Δημιούργησε το δικό της χώρο, το φιλολογικό εργαστήριο «Φιλομάθεια». Η εφαρμογή του νέου λυκείου καθιστά απαραίτητη την εξειδίκευση στον τομέα των φιλολογικών μαθημάτων. Η «Φιλομάθεια» λόγω του εξειδικευμένου και ευέλικτου προγράμματος που έχει οργανώσει μπορεί να γίνει αρωγός στην προσπάθεια των μαθητών, αυτών του Λυκείου. Άλλωστε η α’ και η β’ Λυκείου αποτελούν πλέον τον προθάλαμο για την είσοδο στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Στο φιλολογικό εργαστήριο «Φιλομάθεια» προσφέρονται όλα τα φιλολογικά μαθήματα: Έκθεση Ενιαίου Λυκείου και ΕΠΑΛ, Αρχαία, Λατινικά, Ιστορία, Λογοτεχνία, αδίδακτο κείμενο για όσους θα φοιτήσουν στη Β’ Λυκείου, επαναληπτικά μαθήματα Α’ Λυκείου και Γυμνασίου. Τα τμήματα είναι μόνο κλειστά ομοιογενή των 3-4 ατόμων. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6932- 520085.

 

Διαβάστε επίσης