Τελικά η απεργία αρχίζει τη Δευτέρα

 Τελικά η απεργία αρχίζει τη Δευτέρα

Κανονικά εργάστηκαν χθες Πέμπτη οι περισσότεροι υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας, παρά το ότι η χθεσινή ημέρα ήταν μέρα απεργίας. Η απεργία 48ωρης διάρκειας ξεκίνησε χθες, συνεχίζεται σήμερα, ενώ η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει αποχή από την εργασία όλων των δημοτικών υπαλλήλων στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Με βάση το πλαίσιο κινητοποιήσεων της ομοσπονδίας, οι απεργίες συνεχίζονται την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι 48ωρες επαναλαμβανόμενες. Παρά τις ανακοινώσεις την Τετάρτη, όπου κι ο πρόεδρος του σωματείου και ο δήμαρχος, μίλησαν για τη χθεσινή ημέρα ως μέρα απεργίας, όλα φαίνεται να λειτούργησαν κανονικά, με λίγες μόνο εξαιρέσεις.

Αυτοί που έκαναν χθες απεργία είναι περισσότερο συνδικαλιστές, ενώ σήμερα δε θα λειτουργήσουν οι δημοτικές υπηρεσίες, ούτε καν η υπηρεσία καθαριότητας, όχι λόγο απεργίας, αλλά επειδή με πρωτοβουλία της η διοίκηση του Δήμου θα κρατήσει τις υπηρεσίες κλειστές. Ουσιαστικά οι απεργίες των δημοτικών υπαλλήλων στην Καβάλα αρχίζουν τη Δευτέρα. Δημιουργήθηκε μάλλον από λάθος του τοπικού σωματείου η εντύπωση ότι οι απεργίες άρχιζαν χθες, όμως οι περισσότεροι δημοτικοί υπάλληλοι εργάστηκαν κανονικά. Κάποιοι μάλιστα που έχουνε σχέση με το σωματείο, δήλωσαν ότι το σωματείο δε μπόρεσε να προετοιμάσει τη συμμετοχή των εργαζόμενων στη χθεσινή απεργία καθώς δεν είχε τον απαραίτητο χρόνο.

Σήμερα οι δημοτικές υπηρεσίες όλες θα είναι κλειστές συμπεριλαμβανομένων των ΚΑΠΗ, των δημοτικών παιδικών σταθμών, των κέντρων εξυπηρέτησης πολιτών.

Δε θα εργασθεί ούτε η καθαριότητα, ενώ το πρωί οι περισσότεροι δημοτικοί υπάλληλοι θα βρίσκονται στην αυλή του δημαρχείου.

Κάποιοι θα εργάζονται κανονικά μέσα στο δημαρχείο, το οποίο όμως θα είναι κλειστό για το κοινό.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι απέχουν από τη διαδικασία της δουλειάς το σαββατοκύριακο αν και φαίνεται ότι η καθαριότητα το Σάββατο και την Κυριακή δε θα επηρεαστεί.

Άγνωστο είναι τι θα γίνει τη Δευτέρα, ημέρα απεργίας. Εξαρτάται από το πόση διάθεση έχουνε οι δημοτικοί υπάλληλοι να συμμετέχουν στην απεργία κι από τη δουλειά που θα κάνει στο μεταξύ το σωματείο.

Αφορμή για τις νέες κινητοποιήσεις στο Δήμο Καβάλας είναι το γεγονός ότι προωθούνται σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια σε απόλυση 11 εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας.

Χθες στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, συμμετείχαν στην απεργία μόνο έξι εργαζόμενοι, τρεις εκ των οποίων είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου. Αντίθετα απήργησαν όλοι οι εργαζόμενοι στη δημοτική βιβλιοθήκη, που χθες ήταν κλειστή.

 

Διαβάστε επίσης