• 19 Μαΐου 2024,

Τελικά μπορεί να κάνει μεταγραφές πάνω από 24; – Ενωση: Μήπως ήρθε η ώρα αλλαγής του ονόματος;

 Τελικά μπορεί να κάνει μεταγραφές πάνω από 24; – Ενωση: Μήπως ήρθε η ώρα αλλαγής του ονόματος;

Μετά τον Αιγινιακό το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ

Τα ερωτηματικά παραμένουν για το να μπορεί ο ΑΟΚ, να κάνει μεταγραφές πάνω από 24 ετών. Οι άνθρωποι της διοίκησης περιμένουν την απόφαση της ΕΠΟ, που σύμφωνα με πληροφορίες μάλλον θα είναι αρνητική.

Κάποιες άλλες φήμες αναφέρουν ότι θα επιτραπεί μια μεταγραφή ποδοσφαιριστή πάνω από 24 ετών.

Εκτός αν τελικά δούμε στην πράξη, τη διαβεβαίωση που φαίνεται ότι έχει ο ΑΟΚ από αρμόδιο της ομοσπονδίας, ότι θα περάσει το αίτημα του.

Όλα αυτά και ενώ αναμένεται να γίνει ξεκαθάρισμα στο ρόστερ, μετά το ματς με τον Αιγινιακό. Ο πρώτος που έχει φύγει είναι ο Σάκης Πρίττας.

Αγωνιστικά δεν πρόσφερε αυτά που περιμέναμε, βάση της εμπειρίας που κουβαλάει.

Φάνηκε καθαρά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

Πάντως έδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Κύριος ήρθε και κύριος έφυγε. Δε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.

*Προπόνηση χθες στο Περιγιάλι

Η χθεσινή προπόνηση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στο Βοηθητικό του Περιγιαλίου.

Ο ΑΟΚ προετοιμάζεται για να δώσει ένα παιχνίδι, δίχως αύριο, με τον Αιγινιακό. Ο Γιώργος Μαραντάς εκτός των άλλων, προσπαθεί να τονώσει τη ψυχολογία ενώ είναι βέβαιο ότι θα δούμε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με αυτή της Καλαμαριάς.

Δεν αποκλείουμε την επανεμφάνιση του Γιαννίκογλου κάτω από τα δοκάρια, παρά το γεγονός ότι η παραμονή του δε είναι καθόλου σίγουρη, αν οριστικοποιηθεί(κάτι που φαίνεται) η έλευση του Αθανασίου.

Επίσης ο Αρτσε διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ ήταν εκτός αποστολής στο ματς που πέρασε. Σήμερα και αύριο θα ανοίξει τα χαρτιά του, ο Μαραντάς, έχοντας λίγες επιλογές στα χέρια του.

Ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματίες σε όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η ομάδα.

Ο Πρίττας δεν υπολογίζεται αφού ήδη έχει αποχωρήσει από το ρόστερ.

 

Ενωση: Μήπως ήρθε η ώρα αλλαγής του ονόματος;

Πριν από λίγα χρόνια το Καβαλιώτικο Μπάσκετ είχε κάνει μια νέα αρχή με την Ενωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, που προήλθε από τη ένωση τριών σωματείων: ΑΟΚ, Αστέρα, Ηρακλή.

Τώρα αυτές οι 3 ομάδες φαίνεται καθαρά ότι έχουν πάρει το δικό τους δρόμο και πλέον δεν συνεργάζονται με την… Ενωση. Αρχικά ο Αστέρας είχε διατυπώσει αντιρρήσεις για το γυναικείο τμήμα και σιγά- σιγά, άρχισε και πάλι να δραστηριοποιείται από μόνος του.

Μάλιστα το έδειξε και το δείχνει στην πράξη. Ο Αστέρας έχει δική του αυτόνομη διοίκηση, Ακαδημία και συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Πέρσι ο ερασιτέχνης ΑΟΚ ήρθε σε συνεργασία με τον Νίκο Καλφόπουλο που ίδρυσε τους Πάνθηρες και «απορρόφησε» ουσιαστικά το σωματείο. Μάλιστα φέτος στις βαθμολογίες αναγράφεται το όνομα: Πάνθηρες(ΑΟΚ).

Τώρα ήρθε η ώρα του Ηρακλή. Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Φώτη Σαχαρίδη για υπεύθυνο της προσπάθειας που θα γίνει για σύσταση Ακαδημίας. Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο, φεύγει από το… άρμα της Ενωσης. Μέχρι τώρα φαινόταν ότι λειτουργεί ως θυγατρικό σωματείο. Οι πρώτες σκιές άρχισαν πέρσι με την έλευση του Μισούνοφ. Στο στρατόπεδο της Ενωσης, ποτέ δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια τους για την κίνηση να βγει δελτίο, στον πρώην άσο του Αρη.

Ο Ηρακλής φέτος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, με το να ιδρύσει και αυτός δική του Ακαδημία. Στον Ηρακλή πρόεδρος είναι ο Ευάγγελος Γοργίας που διετέλεσε και πρόεδρος στον Ερασιτέχνη της Ενωσης. Μάλιστα φαίνεται ότι συνεργάζεται και με στελέχη- φίλους που ακόμη βρίσκονται στο Δ. Σ του Ερασιτέχνη της Ενωσης. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι αυτά τα μέλη, συναίνεσαν στο να κάνει Ακαδημία ο Ηρακλής.

Ουσιαστικά μετά από όλα αυτά… δεν υπάρχει Ενωση. Υπάρχουν 4 σωματεία που έχουν πάρει διαφορετικούς δρόμους. Δε βάζουμε σε αυτά την Αγία Βαρβάρα που συμμετέχει στη Γ` Εθνική.

Η Ενωση είναι πλέον… μόνη της. Ο πρόεδρος Κώστας Παπακωνσταντίνου δεν έχει δίπλα του, τα άλλα σωματεία, που λειτουργούν αυτόνομα.

Η Ενωση συμμετέχει στην Α2 και έχει τα δικά της τμήματα υποδομής. Από εκεί και πέρα Αστέρας, ΑΟΚ και Ηρακλής λειτουργούν επίσης μόνοι τους.

Η ιδέα για την αλλαγή του ονόματος , μάλλον ωριμάζει ακόμη περισσότερο. Ηταν στο μυαλό του Κώστα Παπακωνσταντίνου, τα δυο περασμένα καλοκαίρια. Τώρα δεν ξέρουμε τι θα πράξει μετά τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τον Ηρακλή.

Είναι πάντως άσκοπο να υπάρχει αυτή η ονομασία. Ήρθε η ώρα της αλλαγής. Το Καβαλιώτικο Μπάσκετ γέννησε την Ενωση αλλά την κατάργησε στο πέρασμα του χρόνου.

Η συμμετοχή της ομάδας στην Α1 για 5 χρόνια, ήταν έργο του Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Αυτή η συμμετοχή είχε πολλά οφέλη.

Το Καβαλιώτικο Μπάσκετ βγήκε από την αφάνεια.

Φυσικά συνεχίζεται η διαδρομή, αφού η Α2 είναι μια κατηγορία που όλοι ευχόμαστε να αποτελέσει παρένθεση. Τώρα όμως ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, γνωρίζει ότι προχωράει αυτός και οι συνεργάτες του, χωρίς να υπάρχουν οι ομάδες που ίδρυσαν την Ενωση.

 

*Φιλικά με Αρη και Ερμή Λαγκαδά

Δύο φιλικά παιχνίδια θα δώσει η Ενωση σε διάστημα δυο ημερών και τα δυο εκτός έδρας.

Το πρώτο σήμερα Πέμπτη με τον Αρη και το δεύτερο το Σάββατο, με τον Ερμή Λαγκαδά. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης.

“Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.30′ στο “Νίκος Γκάλης”, η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θα δώσει φιλικό παιχνίδι με τον Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.30′ θα δώσει φιλικό στο Λαγκαδά με τον Ερμή.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των επισκέψεων της στα Δημοτικά σχολεία της πόλης, η ΕΝ.Κ.Καβάλας θα επισκεφθεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας”.

(Εκ του γραφείου Τύπου της ΚΑΕ)

 

*Η Ενωση ευχαριστεί με ανακοίνωση τον Αρκαδικό

“Η ΚΑΕ Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ευχαριστεί θερμά για την άψογη φιλοξενία στο μεταξύ μας παιχνίδι το Σάββατο 14/12/13, τη διοίκηση του Αρκαδικού, όλο το τεχνικό τήμ, τους παίκτες, όσο και το φίλαθλο κόσμο της Τρίπολης. Τέτοιες αθλητικές ατμόσφαιρες στην Α2 εθνική κατηγορία, σαφώς ενδυναμώνουν, προάγουν το μπάσκετ και φέρνουν τον κόσμο πίσω πάλι στα γήπεδα. Επιφυλασσόμαστε να ανταποδώσουμε αυτή τη φιλοξενία στου παιχνίδι του δεύτερου γύρου”.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης