Τεράστια ουρά στο μητρώο του ΙΚΑ Καβάλας

 Τεράστια ουρά στο μητρώο του ΙΚΑ Καβάλας

Τεράστια ήταν η ουρά που δημιουργήθηκε χθες Τρίτη στο τμήμα Μητρώου του ΙΚΑ Καβάλας, το οποίο στεγάζεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Φιλικής Εταιρίας.

Κάθε χρόνο το Φεβρουάριο και το Μάρτιο οι ουρές είναι συνηθισμένες στη συγκεκριμένη υπηρεσία του ΙΚΑ, φέτος όμως είναι ακόμη μεγαλύτερες αφού στην ουσία έχουν καταργηθεί τα γραφεία του ΙΚΑ στη Χρυσούπολη και την Ελευθερούπολη. Αυτή την περίοδο εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ακόμη και άνεργοι, πρέπει να επισκεφθούν την υπηρεσία του μητρώου για να θεωρήσουν τα βιβλιάριά ασθενείας.

Αυτή τη διαδικασία επιλέγουν να κάνουν όσοι άφησαν τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους για την τελευταία στιγμή. Φέτος η διαδικασία είναι πιο δύσκολη. Και οι υπάλληλοι είναι λιγότεροι και κυρίως δεν υπάρχει η υπηρεσία του ΙΚΑ στην Ελευθερούπολη και στη Χρυσούπολη. Εκεί υπάρχουν από ένας μόνο υπάλληλος, που δε μπορεί να θεωρήσει αμέσως τα βιβλιάρια ασθενείας. Όλοι λοιπόν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ κι όχι μόνο αυτοί, κινούνται στο τμήμα μητρώου, το οποίο βρίσκεται στον 5ο όροφο, ένας περιορισμένος χώρος, όπου ουρά υπάρχει αμέσως μετά την έξοδο του πολίτη από το ασανσέρ, στο διάδρομο δηλαδή της πολυκατοικίας, μέσα στην υπηρεσία, αλλά και στο ισόγειο, αυτή η ουρά αναφέρεται στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων όσον αφορά το ασανσέρ για να βρεθούν στον 5ο όροφο, όπου τους περιμένει κι άλλη ουρά.

Το προσωπικό του ΙΚΑ κάνει ότι μπορεί για ν΄ αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Εξηγεί δε ότι τα οικογενειακά βιβλιάρια δεν θεωρούνται.

Κάθε ασφαλισμένος θεωρεί το βιβλιάριό του μπορεί γρήγορα, μπορεί και σε πέντε λεπτά. Πρόκειται για μία διαδικασία που δεν είναι ίδια σε κάθε περίπτωση ασφαλισμένου, εργαζόμενου, συνταξιούχου κι άνεργου.

Υπολογίζεται ότι η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί στο ΙΚΑ Καβάλας και τις επόμενες ημέρες.

 

Διαβάστε επίσης