Χωρίς άδεια η Καλαμίτσα και τα άλλα δημοτικά γήπεδα

 Χωρίς άδεια η Καλαμίτσα και τα άλλα δημοτικά γήπεδα

Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης Μακεδονίας Θράκης Θανάσης Καρούντζος υπέγραψε χθες απόφαση με την οποία δεν χορηγείται άδεια λειτουργίας στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, γιατί όπως σημειώνει δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της κοινής υπουργικής απόφασης με ημερομηνία 2004.

Ο κ. Καρούντζος επικαλείται άλλωστε το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής στο τελος του 2013.

Η απόφαση Καρούντζου προβλέπει ωστόσο ότι ο Δήμος Καβάλας μπορεί να επανέλθει και να ζητήσει άδεια λειτουργίας για το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, με αίτηση θεραπείας για την οποία έχει προθεσμία έναν μήνα.

Στο Δήμο Καβάλας δεν ξαφνιάστηκαν απ΄ αυτή την εξέλιξη. Σημειώνουν ότι το πρόβλημα λύνεται με κοινή υπουργική απόφαση που παρατείνει τις προηγούμενες άδειες λειτουργίας μέχρι τον Ιούνιο του 2014.

Εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας είπε ότι χωρίς άδεια λειτουργίας δεν είναι μόνο το κλειστό της Καλαμίτσας, αλλά και οι άλλοι δημοτικοί χώροι άθλησης. Εξήγησε ότι για να πάρουν αυτοί οι αθλητικοί χώροι την κανονική άδεια λειτουργίας, πρέπει να προηγηθούν σημαντικές και πολυδάπανες παρεμβάσεις. Έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας. Εκεί πρέπει να δημιουργηθεί ιατρείο και να μετακινηθεί τουλάχιστον μια από τις δύο μικρές κερκίδες για να εξυπηρετούνται οι υπόλοιποι θεατές σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού.

Στο γήπεδο «Α. Καραγιάννη», που κι αυτό δεν έχει άδεια λειτουργίας, χρειάζεται να ξηλώσουν τα κάγκελα, να δημιουργηθεί ιατρείο, του οποίου η δαπάνη υπολογίζεται σε 70.000 ευρώ, αλλά και σύστημα πυρασφάλειας που το εν λόγω γήπεδο δεν διαθέτει.

Σε γενικές γραμμές ο Δήμος Καβάλας περιμένει κι άλλες τέτοιες αποφάσεις, όπως η προαναφερθείσα, καλύπτεται από την κοινή υπουργική απόφαση, έτσι ουσιαστικό πρόβλημα μέχρι τον Ιούνιο δεν υπάρχει, χρειάζεται ωστόσο το καλοκαίρι να ξοδέψει αρκετά χρήματα, προκειμένου όλα τα γήπεδα που χρησιμοποιούνται να πάρουν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει την καλοκαιρινή περίοδο σε όλα τα γήπεδα να γίνουν οι παρεμβάσεις που δεν είναι ίδιες σε κάθε αθλητικό χώρο.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης