• 5 Μαΐου 2024,

90 λεπτά έμεινε στην ημερίδα ο Ευρωπαίος επίτροπος

 90 λεπτά έμεινε στην ημερίδα ο Ευρωπαίος επίτροπος

Ενενήντα λεπτά έμεινε στην ημερίδα που έγινε χθες στο ξενοδοχείο LUCY και είχε θέμα την ανεργία και τη νεολαία, ο ευρωπαίος επίτροπος Λάσλο Άντορ. Παρά την κινητοποίηση που έγινε λόγω της παρουσίας του, ο Άντορ εμφανίστηκε στην έναρξη της ημερίδας μετά τις 9.00 το πρωί, αλλά στις 10.30 αναχώρησε αφού προηγουμένως έκανε σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Όπως είπε είχε άλλο επείγον πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε κανονικά. Σημείωσε επιτυχία. Ολοκληρώθηκε χθες αργά το μεσημέρι.

Πρώτοι μίλησαν ο Άρης Γιαννακίδης και ο Κωστής Σιμιτσής. Εκ μέρους του υπουργού εργασίας κ. Βρούτση, μίλησε η γενική γραμματέας του υπουργείου Άννα Δαλαπόρτα. Μίλησαν επίσης ο Παύλος Δαμιανίδης, η Αννίκα Γιάντζον, ο Κων/νος Παπαδάκης, η Άννα Μανούδη κι αρκετοί άλλοι.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής υποστήριξε ότι η ανεργία στην πόλη της Καβαλας βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό, σε υψηλό επιπεδο. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται προκειμενου ν΄ αντιμετωπισθεί με ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Λ. Άντορ είπε ότι η ανεργία γονάτισε την Ελλάδα. Χρησιμοποιούμε – είπε – τα ευρωπαϊκά προγράμματα για ν΄ αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας, ενώ επανέλαβε ότι είχε πει την προηγούμενη ημέρα, ότι υπάρχει ειδικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου κάθε νέος μετά από την αποφοίτησή του μέσα σε τέσσερις μήνες πρέπει να βρει εργασία ή να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ο Άρης Γιαννακίδης υποσχέθηκε περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα από το νέο ΕΣΠΑ. Είπε ωστόσο ότι στόχος του είναι ο ενεργός απασχολούμενος πληθυσμός, δηλαδή η μόνιμη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας κι όχι οι προσωρινές θεραπείες, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Την ημερίδα παρακολούθησαν πάρα πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων, μεταξύ αυτών κι ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Ξανθόπουλος αλλά κι η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Νικολάου. Σημειώνουμε ότι τόσο ο κ. Ξανθόπουλος, όσο και η κα Νικολάου, δε θα είναι εκ νέου υποψήφιοι με τον Άρη Γιαννακίδη, καθώς διαφορές μαζί του.

Επίσης παρόντες ήταν πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αλλά και σύμβουλοι του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 

Διαβάστε επίσης