Τεράστιο το χάσμα !

 Τεράστιο το χάσμα !

Τελικά όπως αποδυκνείεται το χάσμα μεταξύ τρόϊκας και κυβέρνησης είναι τεράστιο και για αυτό δεν μπορούν να φθάσουν σε συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ( 1 δις) οι δύο πλευρές.

Παρά τις δηλώσεις Στουρνάρα την προηγούμενη εβδομάδα οτι πάμε καλά και οτι τελικά θα βρούμε τον δίαυλο επικοινωνίας με τους δανειστές κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται αφού το διπλό ραντεβού με τον Στουρνάρα δεν οδήγησε πουθενά παρά μόνο στο συμπέρασμα οτι υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν.

 

Και τριπλό να ήτανε το ραντεβού πάλι πουθενά δεν θα οδηγούμασταν.

Οταν η άλλη πλευρά έρχεται με διάθεση αρνητική οτι και να κάνει η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να αλλάξει την κλίμα.

Οι άνθρωποι της τρόϊκας κάνουν λές και ξεκίνησε χθές η δημοσιονομική μας προσαρμογή και δεν είναι διατεθειμένοι να αναγνωρίσουν τίποτα απο όλα αυτά που έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα με πόνο αίμα και δάκρυα που λέει και το τραγούδι του Σάκη.

Κανονικά και σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα απο ένα σημείο και μετά , και αφού εμείς θα πετυχαίναμε τους στόχους της δημοσιονομικής μας προσαρμογής θα έπρεπε να χαλαρώσουν και να αρχίσουν κάπου – κάπου να μας χαμογελάνε ….

Λάχανα !

Αντί αυτού που δικαιούμαστε και κερδίσαμε με το σπαθί και τις θυσίες μας εισπράττουμε μια φοβερή αδιαλλαξία και μια εντυπωσιακή σκηλρότητα λές και είναι έγκλημα που θέλουμε να βγούμε απο την κρίση και να πάμε παρακάτω όπως τόσες χώρες άλλωστε.

Γιατί να μην “καθαρίσουμε” και εμείς όπως “καθάρισε” η Ιρλανδία και η Ισπανία ;

Μετά απο δύο χρόνια σηκώσανε κεφάλι και είπαμε τα Χριστούγεννα τέλος τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και προχωράμε μόνοι μας χωρίς δανεικά.

Εμείς μετά απο 4 χρόνια λέμε οτι τα Χριστούγεννα πάμε για νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ με νέους φόρους και χαράτσια λες και είμαστε ακόμα στην αρχή της προσπάθειας.

Προς τα εκεί πάει το πράμα και για αυτό ο Σαμαράς τρέχει στις 22 του μήνα να συναντήσει την Μέρκελ στο Βερολίνο.

Τρέχει να προλάβει τα χειρότερα γιατί πίσω απο τα νέα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που υποστηρίζει η τρόϊκα οτι έρχονται κρύβεται ο Αλέξης.

Ο Σαμαράς θα πεί στην Μέρκελ, και αυτή θα είναι η αλήθεια, οτι έστω και η επιβολή ενός καινούργιου μέτρου ή χαρατσιού θα σημαίνει αυτόματα και την έλευση του Αλέξη Τσίπρα στην διακυβέρνηση της χώρας που περιμένει στην γωνία για να ανέβει πάνω στο άλογο και να έρθει να πάρει την εξουσία.

Ετσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα ανέβει πάνω στο άλογο ο Αλέξης και θα έρθει.

Απλά αυτό που διαχειρίζεται ο Σαμαράς σήμερα είναι τον χρόνο της άφιξης.

Αν τον πάνε μαλακά οι τροϊκανοί ίσως και να προλάβει να την βγάλει την τετραετία η κυβέρνηση συνεργασίας.

Αν όμως συνεχιστούν αυτοί οι τσαμπουκάδες απο την πλευρά των δανειστών μας θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της άφιξης Τσίπρα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να ΄έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός δύσκολοι και πονηροί είναι και ύποπτοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης