• 5 Μαΐου 2024,

Την επιστροφή 616.000 ευρώ στην ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ο Δήμος Καβάλας

 Την επιστροφή 616.000 ευρώ στην ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ο Δήμος Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώθηκε την Παρασκευή ότι πρέπει να επιστρέψει ποσό 616.000 ευρώ στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών επειδή επέτρεψε τις μετακινήσεις βρεφών και νηπίων από σταθμό σε σταθμό κι επειδή απέκρυψε διαγραφές παιδιών με αποτέλεσμα να συνεχίσει να επιδοτείται για αυτές. Προηγήθηκε έλεγχος στους παιδικούς σταθμούς για τα έτη 2011-2012, κατά πάσα πιθανότητα στην ίδια δύσκολη θέση βρίσκονται για τον ίδιο λόγο κι άλλοι δήμοι της χώρας. Όλα αυτά έγιναν γνωστά χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η κ. Τσανάκα αναφέρθηκε σε πρόστιμο 616.000 ευρώ ενώ ο κ. Σιμιτσής υποστήριξε ότι πρόκειται για δημοσιονομική διόρθωση δηλαδή πιθανή επιστροφή χρημάτων. Όλοι συμφώνησαν ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ωστόσο ο Δήμος Καβάλας θα έχει αυτόν τον μπελά όσο θα προσπαθεί να γλιτώσει την επιστροφή των χρημάτων. «Εμείς δεν επιτρέπουμε την μετακίνηση παιδιών από σταθμό σε σταθμό όσο κι αν τα αιτήματα είναι δίκαια» είπε η Δήμαρχος. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι ο φορέας του προγράμματος έστειλε πρόσφατα έγγραφο με το οποίο επιτρέπει την μετακίνηση βρεφών και νηπίων από παιδικό σταθμό σε παιδικό σταθμό ακόμη κι αν πρόκειται για παιδιά που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ!
Ζήτημα δημιουργήθηκε με τον Λεωνίδα Παππά επειδή κατηγορήθηκε ότι πήρε σπίτι του το έγγραφο με το οποίο ζητείται η επιστροφή των χρημάτων. «Ήρθε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, ήταν 18 σελίδες κι έπρεπε ως πρόεδρος να το μελετήσω. Σήμερα το πρωί το έδωσα στην υπηρεσία ενώ ενημέρωσα και τη νέα πρόεδρο» είπε ο κ. Παππάς. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του ίδιου ελέγχου τα προαναφερθέντα έτη μετακινήθηκαν ενώ δεν θα έπρεπε σε άλλους παιδικούς σταθμούς 47 βρέφη και 77 νήπια. Πρώην και νυν δήμαρχος συμφώνησαν ότι για αυτές τις μετακινήσεις υπήρχαν αιτήματα γονέων που σε γενικές γραμμές ήταν δίκαια.
Ειδική συνεδρίαση για τον ΤΑΡ
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση την Πέμπτη το απόγευμα με μοναδικό θέμα την όδευση του ΤΑΡ. Θα κληθούν οι βουλευτές και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, πιθανότατα και οι εκπρόσωποι Δήμων του Νομού Δράμας που ενδιαφέρονται για το ίδιο πρόβλημα

Διαβάστε επίσης