Την Κυριακή η 10η Αλφαβητοπαρέλαση

 Την Κυριακή η 10η Αλφαβητοπαρέλαση

Πέρασαν δέκα χρόνια από την πρώτη «Αλφαβητοπαρέλαση» η οποία είχε ξαφνιάσει ευχάριστα τους Καβαλιώτες και σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα να γίνει θεσμός, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Την ερχόμενη Κυριακή πραγματοποιείται η 10η επετειακή Αλφαβητοπαρέλαση με ώρα έναρξης 12.00 το μεσημέρι, κι αφετηρία όπως πάντα το 11ο δημοτικό σχολείο των Ποταμουδίων.

Φέτος η «Αλφαβητοπαρέλαση» είναι μεγαλύτερη, άλλαξε μέρα, γίνεται Κυριακή κι όχι Σάββατο, άλλαξε ώρα, αντί ν΄ αρχίσει στις 11.00 το πρωί, αρχίζει μία ώρα αργότερα για να προλάβει να ολοκληρωθεί η δεύτερη θεία λειτουργία που κάθε Κυριακή γίνεται στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, έξω από τον οποίο θα περάσουν οι μαθητές ντυμένοι αποκριάτικα, με θέμα της φετινής «Αλφαβητοπαρέλασης» τον Ελληνικό κινηματογράφο.

Οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους θα κάνουν παρέλαση σε όλη την οδό Ομονοίας, θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, όπως πάντα, όπου θα χορέψουν και θα τιμηθούν. Η τροχαία Καβάλας έχει όλη τη δουλειά την Κυριακή και γενικότερα την Κυριακή η κίνηση δεν είναι όπως το Σάββατο, θα εφαρμόσει μέτρα κυκλοφοριακά για την εξυπηρέτηση της κίνησης, όσο η οδός Ομονοίας θα είναι κλειστή.

Φέτος στην «Αλφαβητοπαρέλαση» συμμετέχουν όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, το δημοτικό σχολείο του Παλαιοχωρίου, του Αμυγδαλεώνα, του Ζυγού, ενδεχομένως ένα δημοτικό σχολείο από τις Κρηνίδες.

Δυστυχώς την περασμένη Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προπομπός «το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού». Αναβλήθηκε και θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου. Επρόκειτο για ένα παιχνίδι που θ΄ άρχιζε από το κεντρικό λιμάνι μπροστά από το τελωνείο, τα παιδιά θα έψαχναν τον κρυμμένο θησαυρό, σε διάφορα σημεία της πόλης, ακόμα και στην περιοχή του Δημοτικού κήπου. Λόγω των πολιτικών συγκεντρώσεων και των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή του δημοτικού κήπου, η εκδήλωση προπομπός αναβλήθηκε με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής.

Φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια η αλφαβητοπαρέλαση στηρίχθηκε από μία οργανωτική επιτροπή που είναι η ίδια. Ο σύλλογος εικαστικών τεχνών και φιλότεχνων Νομού Καβάλας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Ένωση γονέων και κηδεμόνων Καβάλας και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Φυσικά βοηθά και ο Δήμος Καβάλας, μέσω της Δημωφέλειας.

Διαβάστε επίσης