• 13 Μαΐου 2024,

Τη Δευτέρα το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ

 Τη Δευτέρα το πρωί έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ

Η ΠΑΣΕΒΕ Νομου Καβάλας, Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Μικρομεσαίων, γραμματεία Νομού Καβάλας, οργανώνει τη Δευτέρα στις 8.30 το πρωί, διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ (πρώην ΤΕΒΕ) στην οδό Ομονοίας, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Παύλου.

Τρεις εκπρόσωποί της δήλωσαν χθες ότι η ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας συμμετέχει στη μεγάλη κινητοποίηση των μικρομεσαίων τη Δευτέρα, που έχει πανελλαδικό χαρακτήρα. Κατηγόρησαν βέβαια τη ΓΣΕΒΕΕ ότι από τη μια ανακοίνωσε την απεργία της Δευτέρας, από την άλλη δεν έκανε τίποτα ώστε αυτή να προβληθεί. Να γίνει γνωστή στους μικρομεσαίους, για να κλείσουν τη Δευτέρα τα καταστήματά τους.

Όπως είπε στη συνέντευξη τύπου ο Θ. Κοντογεωργίου, που ταυτόχρονα είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, είναι μία απεργία υπό την πίεση των προβλημάτων στην αγορά, μια απεργία που αποφασίστηκε από τη ΓΣΕΒΕΕ κάτω κι από την πίεση της παράταξης που εκπροσωπεί. Σύμφωνα με το Θόδωρο Κοντογεωργίου, η σημερινή κυβερνητική πολιτική, καταργεί τα πάντα. Διαλύει, υποβαθμίζει, μειώνει συντάξεις. Ετοιμάζει κατασχέσεις. Όλα αυτά δήλωσε ο κ. Κοντογεωργίου δεν είναι τυχαία, αφού υπάρχει όπως σημείωσε σχέδιο για να βρούνε τα μονοπώλια τα επιπλέον χρήματα που ζητούν.

Οδηγούνε είπε το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ο κ. Κοντογεωργίου κατηγόρησε τη ΓΣΕΒΕΕ ότι ενώ προκήρυξε την απεργία, δεν κάνει τίποτα γι΄ αυτήν. Κατηγόρησε την ομοσπονδία Καβάλας και τον εμπορικό σύλλογο, ότι κι αυτοί αδιαφορούν για την απεργία της Δευτέρας.

Είπε η ομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών Καβάλας κι ο εμπορικός σύλλογος στην ουσία συμφωνούν με τη σημερινή κυβερνητική πολιτική, καθώς προτείνουν μόνο επί μέρους αλλαγές. Άσκησε ειδικότερη κριτική για την πλειοψηφία του εμπορικού συλλόγου και είπε χαρακτηριστικά, ο Θ. Κοντογεωργίου, ότι απέρριψε πρότασή του, για ν΄ απεργήσουν τα μέλη του και τη Δευτέρα να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά.

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου ο Θ. Κοντογεωργίου κάλεσε όλους τους μικρομεσαίους επαγγελματίες καταστηματάρχες της αγοράς, να είναι τη Δευτέρα το πρωί στις 8.30, έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ. Εκεί όσοι συγκεντρωθούν σκοπεύουν να κάψουν τα ειδοποιητήρια του ασφαλιστικού ταμείου, που στάλθηκαν σε αυτούς που οφείλουν, ασφαλιστικές εισφορές, κείμενα με τα οποία τους γίνεται γνωστή η πρόθεση του ΟΑΕΕ να κάνει ακόμη και κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών.

«Ήρθε η στιγμή που πρέπει ν΄ απλωθεί η αλληλεγγύη. Θα κάψουμε αυτά τα ειδοποιητήρια τη Δευτέρα έξω από το γραφείο του ΟΑΕΕ και θα προωθήσουμε μέσω του τοπικού γραφείου, ψήφισμα στο ασφαλιστικό ταμείο», είπε στη συνέντευξη τύπου ο κ. Κοντογεωργίου.

Αντιπρότεινε μέτρα για να μη γίνει καμιά κατάσχεση σπιτιού λαϊκής οικογένειας, πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ χωρίς προσαυξήσεις, αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ, σφράγισμα βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις, χρηματοδότηση του ταμείου κατά 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό, επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών, επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, καμιά μείωση συντάξεων, κατάργηση του εξοντωτικού νόμου που επιβάλει φορολογία 26% από το 1ο ευρώ, καθώς επίσης και καμιά λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή.

 

 

Διαβάστε επίσης