• 9 Μαΐου 2024,

Τους στείλαμε σοκολατάκια και θέλουν σαρμαδάκια !

 Τους στείλαμε σοκολατάκια και θέλουν σαρμαδάκια !

Καταλάβατε τι έχει γίνει τώρα ;

Στείλαμε το δέμα με τα σοκολατάκια και περιμένουμε απο τους δανειστές να τα δοκιμάσουν και να μας πουν αν τα εγκρίνουν.

Μπορεί να μας τα στείλουν πίσω και να ζητήσουν σαρμαδάκια !!!

Φαίνεται οι πιστωτές μας κρατούσαν για το τέλος την μεγαλύτερη επίδειξη δύναμης αφού στην κυριολεξία μας ανάγκασαν να πέσουμε στα 4 προκειμένου να μπορέσουμε να τους φέρουμε βόλτα.

Όλο αυτό που ζήσαμε και ζούμε είναι μια επίδειξη υποταγής της ελληνικής πλευράς απο τους εταίρους που πρίν απο μερικά χρόνια αναλάβανε την σωτηρία (;) της χώρας.

Και μου αρέσει που όλο αυτό κάποιοι σαν τον Γιώργο τον Παπανδρέου χαρακτηρίσανε ώς μηχανισμό στήριξης που μόνο καλό θα μας έκανε αφού θα προστάτευε την χώρα μας απο τους επίδοξους κερδοσκόπους και θα εγγυόταν την ασφαλή της ανάκαμψη μετά απο μερικούς μόνο μήνες όπως έχει συμβεί και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζανε τα ίδια πάνω – κάγω προβλήματα με εμάς.

Τίποτα απο όλα αυτά δεν έγινε αφού η Ελλάδα απο την μέρα που μπήκε στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής νιώθει σαν τον κρατούμενο στην ταινία το ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ.

Αν την έχετε δεί καταλαβαίνετε τι εννοώ , για τους υπόλοιπους ποτέ δεν είναι αργά.

Τα τελευταία 24άωρα στην κυριολεξία τσαλακώσανε οποιοδήποτε ίχνος αξιοπρέπειας υπήρχε στην ελληνική πλευρά αφού χωρίς να έχουν δώσει τίποτα ζητήσανε τα πάντα και κοντέψαμε να τους τα δώσουμε.

Απο την αρχή ο στόχος τους ήτανε η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στον τουρισμό γιατί μόνο ο τουρισμός μπορεί να φέρει την άνοιξη στην Ελλάδα.

Φοβήθηκαν που τα τελευταία δύο χρόνια έγινε ρεκόρ αφίξεων και έπρεπε με κάποιο τρόπο να ανακόψουν την πορεία αυτή.

Η αύξηση του ΦΠΑ απο το 6,5% στο 13% καταλαβαίνετε οτι θέτει την Ελλάδα εκτός ανταγωνισμού και στέλνει τους χιλιάδες τουρίστες για τους οποίους είμασταν πρώτη επιλογή σε κάποια άλλη χώρα πιο φθηνή.

Πηγαίναμε για νέο ρεκόρ αφίξεων του χρόνου το καλοκαίρι και τώρα θα τρέχουμε και δεν θα φθάνουμε απο τις ακυρώσεις που θα έχουμε διότι άλλο είναι να το βρίσκεις το δωμάτιο 120 euro και άλλο να το βρίσκεις στα 160 euro.

Αν όντως ο συντελεστής του ΦΠΑ ανέβει θα υπάρχει πρόβλημα και σίγουρα μεγάλο που θα αντιληφθούμε όμως το καλοκαίρι.

Αν η τρόϊκα δεν ζητήσει και κάτι άλλο είναι πολύ πιιθανό να τα βρούμε και να πάμε παρακάτω αλλα οχι πολύ αφού σίγουρα η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας με όλα αυτά τα μέτωπα που θα έχει ανοίξει αυτή η τελευταία δέσμη μέτρων που πήραμε στο παρα πέντε για να μην επιστρέψουμε στην εποχή της αβεβαιότητας.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε οτι οι δανειστές θα απαντήσουν θετικά στην δέσμη αυτή μέτρων που είναι διατεθειμένη να πάρει η ελληνική κυβέρνηση , θα επιστρέψουν στην Αθήνα ίσως και σήμερα Τετάρτη αλλα η συμφωνία δεν θα είναι και τόσο απλή.

Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ζητήσουν προκειμένου να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Το στοίχημα για την κυβέρνηση πλέον είναι να προλάβει το Eurogroup της 8η του Δεκέμβρη προκειμένου να είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα.

Η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να έχει επιτευχθεί πρίν απο την 8η του Δεκέμβρη.

Θυμίζω οτι σήμερα είναι Τετάρτη 3 του μήνα και η Δευτέρα που μας έρχεται ο μήνας έχει 8.

Πάντως η μια δημοσκόπηση μετά την άλλη δίνουν πρωτιά με διαφορά έως και 5 μονάδες στον Τσίπρα που είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας και να φέρει στους έλληνες την οικονομική άνοιξη που δεν μπορέσανε να φέρουν οι πρηγούμενοι.

Μακάρι να ήτανε τόσο απλά τα πράγματα αλλα δεν είναι και το χειρότερο είναι οτι στην φάση που είμαστε και μετά απο όλα όσα έχουμε περάσει δεν είμαστε για σκληρό ρόκ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι βροχερός μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.

Βροχές και καταιγίδες μέχρι νεωτέρας.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί είναι και ύποπτοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης