Το γαμήλιο εμβατήριο ακούστηκε δυνατά στο δημαρχείο

 Το γαμήλιο εμβατήριο ακούστηκε δυνατά στο δημαρχείο

Παρά τη ζέστη, παρά την περιορισμένη κίνηση που υπήρχε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιήθηκαν κανονικά τρεις διαδοχικοί πολιτικοί γάμοι.

Άρχισαν στις 2.00 το μεσημέρι και η τέλεσή τους ήταν ως συνήθως, υπόθεση λίγων λεπτών.

Οι πολιτικοί γάμοι έγιναν αφορμή χθες το μεσημέρι, σε μία καυτή ατμόσφαιρα, να συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος στο δημαρχείο.

Υπομονετικά περίμεναν οι νεόνυμφοι και οι συγγενείς τους να έρθει η σειρά τους. Το μυστήριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χριστόδουλο Μιχαλάκη, παρουσία υπαλλήλου του Δήμου Καβάλας.

Ενδιαφέρον και διαφορετικός ήταν ο γάμος της Ίνας Ρουμπόφ και του Αντώνη Τρίγκα. Η Ίνα ζει στην Καβάλα εδώ και 10 χρόνια, κατάγεται από τη Ρωσία. Ο Αντώνης Τρίγκας διαμένει στην Καβάλα, είναι μηχανικός πλοίων.

Καθώς έμπαιναν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η μητέρα της νύφης χρησιμοποίησε φορητό υπολογιστή και μετέδωσε πολύ δυνατά το γαμήλιο εμβατήριο, έργο του Φρίντριχ Μέντελσον, γραμμένο το 1852, για βασιλικό γάμο που έγινε στη Γερμανία.

Με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση άρχισε το μυστήριο και ολοκληρώθηκε παρουσία και των δύο κουμπάρων, μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας.

Είχε προηγηθεί άλλος γάμος καβαλιωτών. Ακολούθησε ο τρίτος στη σειρά, που κι αυτός έγινε πάρα πολύ γρήγορα.

Η ζέστη επηρέασε τη διαδικασία των τριών γάμων, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτούς, έφθαναν στο δημαρχείο ιδρωμένοι.

Το πρώτο μυστήριο μάλιστα καθυστέρησε λίγα λεπτά της ώρας, λόγω αργοπορίας της κουμπάρας.

Οι πολιτικοί γάμοι γίνονται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Κάθε φορά είναι και περισσότεροι. Την ευθύνη ανέλαβε ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης, αν και μέχρι πρόσφατα τους πολιτικούς γάμους έκανε ο αντιδήμαρχος Τάσος Σμυρλόγλου.

 

 

Διαβάστε επίσης