Το ΓΕΜΗ «σώζει» τα Επιμελητήρια!

 Το ΓΕΜΗ «σώζει» τα Επιμελητήρια!

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην πόλη των Σερρών η τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Το επιμελητήριο Καβάλας εκπροσωπήθηκε από το Μάρκο Δέμπα και Άγγελο Τσατσούλη. Μάλιστα την Παρασκευή ο διοργανωτής της συνάντησης, το Επιμελητήριο Σερρών, τίμησε την κα Περιστέρη για τις έρευνες της στην Αμφίπολη. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί της, ν΄ ακούσει ότι κατάγεται από την περιοχή του νομού Καβάλας, ότι θα βραβευθεί όπως έχει συμφωνηθεί από το Δήμο Καβάλας, ειδικότερα έχει συζητήσει γι΄ αυτή την εκδήλωση με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.

Ο Α. Τσατσούλης διαπίστωσε ότι η κα Περιστέρη είναι πολύ προσγειωμένη. «Χάρηκα που μίλησα μαζί της», είπε στην εφημερίδα μας.

Σημειώνουμε ότι οι συνοδοί των προέδρων των επιμελητηρίων που πήραν μέρος στη συνάντηση των Σερρών, ξεναγήθηκαν από την κα Περιστέρη την Παρασκευή στην Αμφίπολη και βρέθηκαν έξω από τον τύμβο Καστά, όπου η κα Περιστέρη τους μίλησε για το τι έχει βρεθεί και πως θα συνεχιστούν οι αρχαιολογικές έρευνες.

Επί της ουσίας η γενική συνέλευση της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, άκουσε με χαρά ότι προωθήθηκε και κατατέθηκε στη βουλή, νομοσχέδιο που λύνει τα ζητήματα βιωσιμότητας όλων των επιμελητηρίων. Θεσπίζεται τέλος διαχείρισης του γενικού εμπορικού μητρώου, ενιαίο σε όλη την Ελλάδα. Οι εταιρίες για να στηρίξουν το γενικό εμπορικό μητρώο, κατ΄ επέκταση και τα επιμελητήρια, θα πληρώνουν κάθε χρόνο ποσό χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τις επιχειρήσεις. Οι πιο απλές ένα ποσό 40 ευρώ, ετερόρρυθμες και ομόρρυθμες εταιρίες 90 με 100 ευρώ το χρόνο, ανώνυμες εταιρίες 250 με 300 ευρώ το χρόνο. Λύνεται έτσι το θέμα της βιωσιμότητας καθώς με το προηγούμενο καθεστώς, για παράδειγμα στο επιμελητήριο της Καβάλας, πλήρωναν συνδρομή 7000 από τα 13.000 μέλη. Τώρα θα πληρώνουν όλοι λιγότερα χρήματα, αλλά το σύστημα πληρωμής θα είναι πιο δίκαιο.

Σημειώνουμε ότι το γενικό εμπορικό μητρώο ήταν μία πρωτοβουλία του κράτους που παντού στην Ελλάδα υλοποίησαν τα επιμελητήρια, με σημαντική παρέμβαση στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού, της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Εξ αυτού του λόγου επέστρεψαν από τη γενική συνέλευση των Σερρών ικανοποιημένοι, οι δύο εκπρόσωποι της Καβάλας, ο Άγγελος Τσατσούλης κι ο Μάρκος Δέμπας.

 

Διαβάστε επίσης