• 17 Μαΐου 2024,

Το Επιμελητήριο επιστρέφει στην έδρα του

 Το Επιμελητήριο επιστρέφει στην έδρα του

Στο τέλος του καλοκαιριού του 2014, οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Καβάλας αποχώρησαν από το κεντρικό κτήριο στην πλατεία «Ελευθερίας», λειτούργησαν προσωρινά σε χώρο που διατέθηκε σε αυτές από το Δήμο Καβάλας στην πολυκατοικία δίπλα στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, στην οποία στεγάζεται και η Δημωφέλεια.

Τώρα που και ο τελευταίος όροφος του κεντρικού επιμελητηριακού κτηρίου είναι πάλι έτοιμος να λειτουργήσει, οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου θα επανέλθουν στην έδρα τους. Αυτό είναι το συμπέρασμα της ανακοίνωσης που γνωστοποιήθηκε χθες σύμφωνα με την οποία λόγω της μετακόμισης στο 2ο όροφο του κεντρικού κτηρίου, οι υπηρεσίες του επιμελητηρίου δε θα λειτουργήσουν τις πρώτες μέρες της μεγάλης εβδομάδας. Ειδικότερα από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η έκπληξη αφορά το νέο ανακαινισμένο χώρο που θα χρησιμοποιεί το Επιμελητήριο μόνο στο 2ο όροφο του κτηρίου του.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, αποκαλύφθηκε ένας χώρος πολλών τετραγωνικών μέτρων, που με την προηγούμενη διαρρύθμιση του δε φαίνονταν, ίσως δεν χρησιμοποιούνταν συχνά, κανείς δε μπορούσε να υπολογίσει ότι θα διαμορφωθεί και θα γίνει τόσο όμορφος.

Πρώτα – πρώτα η κεντρική είσοδος παραμένει ίδια δίπλα από το κατάστημα Public. Θα μπορεί κάποιος να φτάνει στις υπηρεσίες του επιμελητηρίου στο 2ο όροφο, με το παραδοσιακό ασανσέρ, που μένει στη θέση του ή ανεβαίνοντας τις σκάλες.

Στο 2ο όροφο πριν μπει στους χώρους του επιμελητηρίου αριστερά θα υπάρχει το γραφείο του προέδρου το οποίο θα χρησιμοποιείται και για συνεδριάσεις της διοικητής επιτροπής.

Στους κυρίους χώρους του Επιμελητηρίου στο 2ο όροφο, υπάρχουν δύο διαφορετικοί χώροι. Στον μεν πρώτο θα υπάρχει υποδοχή με τα κισέ και τις βασικές υπηρεσίες του επιμελητηρίου, που θα έχουν συναλλαγή με τους πολίτες, στο βάθος του ίδιου πρώτου χώρου θα λειτουργεί το λογιστήριο και το γραφείο της διευθύντριας.

Δίπλα σε αυτόν το χώρο εκεί όπου γινόταν οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, η αίθουσα ανακαινίστηκε ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρές συναντήσεις, αφού με τον κατάλληλο τρόπο μπορεί να χωριστεί στη μέση. Κατά πάσα πιθανότητα στο χώρο αυτό θα επανέλθουν τα γνωστά κόκκινα έπιπλα εκτός αν το επιμελητήριο φροντίσει ν΄ αγοράσει καινούρια.

Σε γενικές γραμμές το Επιμελητήριο Καβάλας θα λειτουργεί σαφώς σε λιγότερα τετραγωνικά μέτρα, αλλά σε πολύ καλύτερες συνθήκες, καθώς η ανακαίνιση και η συντήρηση έγινε με πετυχημένο τρόπο.

Εσωτερικά οι χώροι που θα χρησιμοποιεί το Επιμελητήριο είναι βαμμένοι σε άσπρο χρώμα, ενώ υπάρχει από αυτούς πάντα η πολύ όμορφη θέα, προς την κεντρική πλατεία της Καβάλας και το λιμάνι.

Η ανακοίνωση του επιμελητηρίου για τις ημέρες που οι υπηρεσίες του λόγω μετακόμισης δε θα λειτουργήσουν έχει ως εξής:

Το Επιμελητήριο Καβάλας σας ενημερώνει ότι οι Υπηρεσίες δεν θα λειτουργήσουν από τη Μ. Δευτέρα 6 Απριλίου έως και την Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, λόγω μεταφοράς των Υπηρεσιών στο Επιμελητηριακό κτίριο, Ομονοίας 50, Καβάλα.

Εάν η αποκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος ολοκληρωθεί νωρίτερα μπορείτε να ενημερωθείτε τηλ. επικοινωνίας: 2510-222212.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Ο Πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης

 

Διαβάστε επίσης