• 19 Μαΐου 2024,

Το Επιμελητήριο θα υποδεχθεί την ΚΕΕΕ – Επιστολή για την επιδότησης του κόστους εργασίας

 Το Επιμελητήριο θα υποδεχθεί την ΚΕΕΕ – Επιστολή για την επιδότησης του κόστους εργασίας

Μία ακόμη επιστολή σχετική με την απλήρωτη επιδότηση του κόστους εργασίας έστειλε το Επιμελητήριο Καβάλας στους συναρμόδιους υπουργούς. Η διοίκηση είχε ενημερώσει εγκαίρως τους νέους βουλευτές, την εβδομάδα που είχε ακολουθήσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά μέχρι στιγμής καμία εξέλιξη δεν παρατηρήθηκε. Με την επιστολή του το Επιμελητήριο προειδοποίησε για τον κίνδυνο απώλεια των χρημάτων, ζήτησε να γνωστοποιηθεί η πρόθεση της κυβέρνησης αναφορικά με την επιστροφή του καθεστώτος της επιδότησης 12% για τις καβαλιώτικες επιχειρήσεις και επιπρόσθετα ζήτησε την καταβολή της επιδότησης που εκκρεμεί εδώ και χρόνια.

Ο καβαλιώτης δικηγόρος Βασίλης Κογκαλίδης είχε επίσης αποστείλει επιστολή ανάλογου περιεχομένου και είχε προειδοποιήσει τη διοίκηση του Επιμελητηρίου για την ενδεχόμενη απώλεια των κονδυλίων, αφού στο τέλος του 2015 θα συμπληρωθεί μια 5ετια και δεν αποκλείεται να επέλθει διαγραφή του ποσού. Το Επιμελητήριο ήρθε σε επαφή με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για την πληρέστερη ενημέρωσή τους κι εξετάζει μια πιθανή κατάθεση μαζικής αγωγής. Επειδή το κόστος είναι μεγάλο θα υπολογιστεί το ποσό και το Επιμελητήριο θα μετέχει στο πλαίσιο των οικονομικών του δυνατοτήτων.

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι άκρως σημαντική για το Επιμελητήριο Καβάλας αφού το απόγευμα της Παρασκευής θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο του κτήριο και το Σάββατο θα υποδεχθεί την ΚΕΕΕ για την έκτακτη γενική συνέλευσή της. Προσκλήσεις ώστε να παραστούν στις εργασίες της συνελεύσεως έχουν ήδη λάβει όλα τα παραγωγικά υπουργεία. Την έκτακτη γενική συνέλευση αναμένεται να παρακολουθήσουν 200 και πλέον εκπρόσωποι των 59 Επιμελητηρίων της χώρας, οι οποίοι θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία της Καβάλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

Παρασκευή 19 Ιουνίου (Επιμελητήριο Καβάλας, Ομονοίας 50, β΄ όροφος)

•18:00 – 20:00 Διοικητική Επιτροπή Κ.Ε.Ε.Ε.

•20:00 – 21:00 Εγκαίνια Επιμελητηριακού κτιρίου

•21:00 Δεξίωση (Ξενοδοχείο «GALAXY», Βενιζέλου 27, Καβάλα)

Σάββατο 20 Ιουνίου (Εκθεσιακό Κέντρο Ν. Καρβάλης «Απόστολος Μαρδύρης»)

•10:30 – 14:00 Γενική Συνέλευση Κ.Ε.Ε.Ε.

•14:00 Γεύμα

 

=


Διαβάστε επίσης