• 20 Απριλίου 2024,

Το καλοκαίρι του 2014 – Θα αυξηθούν οι Άγγλοι τουρίστες της Θάσου

 Το καλοκαίρι του 2014 – Θα αυξηθούν οι Άγγλοι τουρίστες της Θάσου

O Δημοσθένη Γεωργής, ένας από τους παλαιότερους τουριστικούς πράκτορες της Θάσου βρέθηκε και φέτος στην έκθεση του Λονδίνου World Travel Market, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Νοεμβρίου και είναι αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία γεγονότα στο χώρο της παγκόσμιας τουριστικής οικονομίας. Πρόκειται για μία διοργάνωση η οποία αφορά αποκλειστικά το νησί της Θάσου, αφού αυτός είναι ο συγκεκριμένος προορισμός των Άγγλων τουριστών για τις θερινές τους διακοπές. Φέτος όμως οι Άγγλοι έδειξαν ενδιαφέρον και για εναλλακτικούς προορισμούς της περιφέρειας ΑΜΘ, όπως το Φαλακρό της Δράμας και οι ορεινοί όγκοι Κομοτηνής και Αλεξανδρουπόλεως.

Ο κ. Γεωργής μας ενημέρωσε ότι οι Άγγλοι τουρίστες καταφθάνουν στο νησί της Θάσου από το 1975. Η τριετία 1995 – 1998 ήταν η καλύτερη σε επίπεδο επισκεψιμότητας Άγγλων επισκεπτών. Πριν διαφοροποιηθεί το καθεστώς των εταιρειών που εξυπηρετούσαν τη μετάβαση των συγκεκριμένων τουριστών προς το νησί και πριν επικρατήσουν λίγα μονοπώλια στην αγορά, στο νησί μετέφεραν Άγγλους τουρίστες εννέα εταιρείες με διαφορετικά αεροπλάνα. Σήμερα μία μόνο εταιρεία εξυπηρετεί τους τουρίστες και κατόπιν προσπαθειών εξασφαλίσθηκε η συνεργασία μίας ακόμη εταιρείας, ώστε να καλυφθούν οι μεταφορές της θερινής περιόδου του 2014.

Άκρως ενδιαφέρουσα, κατά τα λεγόμενα του Δημοσθένη Γεωργή, αποδείχθηκε η φετινή συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου, αφού πραγματοποιήθηκαν επαφές όχι μόνο με εταιρείες που αναλαμβάνουν μαζικό τουρισμό αλλά και ιδιαίτερα με γκρουπ τα οποία ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία, ή την παρατήρηση του πετάγματος των πουλιών. Στη φετινή διοργάνωση παραβρέθηκαν από την Καβάλα ο ξενοδόχος Αντώνης Μιτζάλης και από τη Θάσο τέσσερις τουριστικοί πράκτορες. Ο δήμος Θάσου δεν εκπροσωπήθηκε, ενώ η αντιπεριφέρεια Καβάλας έστειλε υπηρεσιακούς υπαλλήλους. Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατόπιν των εξελίξεων στη διάρκεια της εκθέσεως, ο κ. Γεωργής ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ότι το καλοκαίρι του 2014 θα αποδειχθεί καλύτερο από το φετινό, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην έλευση Άγγλων τουριστών. Ένα επιπλέον αεροσκάφος που θα δρομολογηθεί θα μεταφέρει περίπου διακόσιους επιπλέον Άγγλους τουρίστες κάθε εβδομάδα στο νησί της Θάσου.

 

Διαβάστε επίσης