• 19 Μαΐου 2024,

Το νέο ΔΗΠΕΘΕ των πολιτιστικών εκδηλώσεων

 Το νέο ΔΗΠΕΘΕ των πολιτιστικών εκδηλώσεων

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Μαρία Καραβία έστειλε στους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, επιστολή με την οποία ζητά την συμμετοχή των μαθητών σε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που το ΔΗΠΕΘΕ προετοιμάζει.

Στις πρώτες γραμμές του κειμένου προκύπτει ότι σαφώς ο νέος σχεδιασμός από τη νέα διοίκηση του δημοτικού περιφερειακού θεάτρου που πλέον δεν θα είναι μόνο θέατρο αλλά και ένας φορέας που θα οργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Με λίγα λόγια η κυρία Καραβία επανέρχεται στον τομέα των εκδηλώσεων και μετά την εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου φέρνει το ΔΗΠΕΘΕ μπροστά σε μία καινούργια πρόκληση, την διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της ασυνέπειας του κράτους, θα πρέπει να σηκώσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, με λίγα λόγια να συνυπάρξουν οι θεατρικές δραστηριότητες μαζί με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτές μάλιστα της περιόδου των Χριστουγέννων είναι πολύ φιλόδοξες και πολύ μεγαλύτερες από μία εκδήλωση λόγω της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Το κείμενο που στάλθηκε σε όλα τα σχολεία, κοινοποιήθηκε και στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αναφέρεται στην ιδέα εκδήλωσης με τίτλο «Το Μονοπάτι των Χριστουγέννων».

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Το νέο Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας, θέλοντας να ενεργοποιήσει άρθρα του καταστατικού της, βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης με το ΥΠΠΟ, αποφάσισε να διοργανώνει και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκτός από τις θεατρικές παραστάσεις που μέχρι τώρα είχε σαν κύρια δραστηριότητα.

Πιστεύοντας πως το θέατρο ξεκινάει από την παιδική ηλικία σαν ένα παιχνίδι ονείρου και φαντασίας, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και θέλοντας να δραστηριοποιήσει τα παιδιά και γονείς, αλλά και να δώσει μια εορταστική ατμόσφαιρα τις μέρες αυτές, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Το μονοπάτι των Χριστουγέννων» με τη συμμετοχή μαθητών των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με την ευκαιρία αυτή, σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στην πόλη της Καβάλας και σε μικρογραφία στις Κρηνίδες, ομάδες 10-15 μαθητών από τμήματα σχολείων, με τη βοήθεια των δασκάλων μουσικής θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια δικής τους επιλογής, με κοστούμια συγκεκριμένης θεματολογίας για κάθε ομάδα, όπως άγγελοι – χιονάνθρωποι – Αη Βασίληδες – ξωτικά – τάρανδοι – αστεράκια – καλικάντζαροι.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη στις 18 Δεκεμβρίου στις 18:00 ώρα, με τόπο έναρξης τον Κήπο της Δημαρχίας και με μουσική εκδήλωση από τους μαθητές του μουσικού σχολείου.

Κατόπιν οι ομάδες των παιδιών, που θα συνοδεύονται από δασκάλους μουσικής ή άλλους συντονιστές θα διασκορπιστούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις και θα διασχίσουν το εμπορικό κέντρο της πόλης (πεζόδρομους), την πλατεία Ελευθερίας, την αγορά του Αγίου Νικολάου, την αγορά του Αγίου Γεωργίου, την Ομονοίας μέχρι τον Άγιο Παύλο, με τελική κατάληξη την  Πλατεία Καπνεργάτη, όπου θα έχει στηθεί μια μικρή γιορτή με χριστουγεννιάτικα κεράσματα από χορηγούς και ζεστό κρασί, αλλά και μικρή συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Για το σκοπό αυτό, καλούμε τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Καβάλας και των Κρηνίδων να στείλουν την συμμετοχή τους με email, στην ηλεκτρονική Διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας thkavala@otenet.gr μέχρι την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων θα είναι μεγαλύτερος θα γίνει κλήρωση.

Το πρόγραμμα για τις Κρηνίδες ισχύει το ίδιο, με μόνη διαφορά την διαδρομή που θα ακολουθήσει η πορεία και η οποία θα γίνει μετά από συνεννόηση με τους διοργανωτές (τοπικούς συμβούλους και εκπαιδευτικούς).

Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα κληρωθούν, θα ενημερωθούν από τα Μέλη της Ομάδας Διοργάνωσης (Μαρία Κλωνάρη, Πέτρος Γιασκουλίδης, Μάρκος Ζήσου) του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510-220876-7 ώρες γραφείου.

 

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Θεατρικής

Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κ.)

 

Μαρία Καραβία

Διαβάστε επίσης