• 8 Μαΐου 2024,

Ετοιμοπόλεμος ο Μάρκος Δέμπας για μία ενδεχόμενη απόσυρση του Άγγελου Τσατσούλη

 Ετοιμοπόλεμος ο Μάρκος Δέμπας  για μία ενδεχόμενη απόσυρση του Άγγελου Τσατσούλη

Οι τελευταίες εκλογές βάσει των οποίων είχε αναδειχθεί το σημερινό 21μελες διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας είχαν διεξαχθεί στις 27-28-29 Νοεμβρίου 2011. Μια πρόωρη συζήτηση όμως αναφορικά με τον προεδρικό θώκο του Επιμελητηρίου Καβάλας έχει ήδη αρχίσει, βασιζόμενη κυρίως σε δηλώσεις του νυν προέδρου Άγγελου Τσατσούλη σχετικές με την απροθυμία του να κατέλθει εκ νέου υποψήφιος στην επόμενη εκλογική διαδικασία. «Παραδοσιακά», ο Α’ αντιπρόεδρος του φορέα είναι εκείνος που συνήθως παραλαμβάνει τη σκυτάλη της διαδοχής, κάτι που είχε συμβεί και το 2006. Τότε που ο Άγγελος Τσατσούλης ως Α’ αντιπρόεδρος είχε αναλάβει να εκτελεί τα καθήκοντα του αείμνηστου προέδρου Απόστολου Μαρδύρη, ώστε να οδηγήσει τη διοίκηση στις εκλογές του 2006 και να εξασφαλίσει την πανηγυρική πρώτη νίκη του.

Ζητήσαμε λοιπόν από το σημερινό Α’ αντιπρόεδρο Μάρκο Δέμπα να μας αποκαλύψει τις προθέσεις του σε μια ενδεχόμενη απόσυρση του κ. Τσατσούλη κι εκείνος μας είπε: «Συλλέγοντας επί σειρά ετών γνώση κι εμπειρία στα διοικητικά του Επιμελητηρίου κι έχοντας τη βοήθεια σημαντικών συνεργατών, δηλώνω έτοιμος να συμμετέχω σε εκλογική διαδικασία, προκειμένου να συνεχίσω τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Καβάλας».

Ο Άγγελος Τσατσούλης και ο Μάρκος Δέμπας εκτός από τη μακρά φιλία που τους συνδέει είναι επιπλέον και κουμπάροι, επομένως είναι αυτονόητο να συζητούν μια πιθανή απόσυρση του σημερινού προέδρου. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο κ. Δέμπας, ο πρόεδρος διαθέτει τόσο δυναμική προσωπικότητα που δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να τον επηρεάσει. Είναι γνωστές και οι τεράστιες επαγγελματικές υποχρεώσεις που κουβαλά ο κ. Τσατσούλης, ο οποίος μάλλον κρίνει ότι οφείλει να δώσει προτεραιότητα στην επιχείρησή του. Εξάλλου, ο Άγγελος Τσατσούλης έχοντας κερδίσει στο παρελθόν δύο θεαματικές εκλογικές επιτυχίες και αναβαθμίζοντας τη δράση του φορέα, θεωρείται αναμφίβολα ένας άκρως επιτυχημένος πρόεδρος, όχι μόνο από τους συναδέλφους του αλλά και γενικότερα από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

 

Διαβάστε επίσης