Το οικονομικά και τα έργα της ΔΕΥΑΚ

 Το οικονομικά και τα έργα της ΔΕΥΑΚ

Συνολικό ποσό 27.500 ευρώ οφείλει το Δικαστικό Μέγαρο στην ΔΕΥΑ Καβάλας από καταναλώσεις νερού προηγούμενων ετών. Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, επί του παρόντος η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Καβάλας θα εισπράξει 5.000 ευρώ και όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος Χρήστος Τσοχαταρίδης, το Δικαστικό Μέγαρο αποτελεί εξαίρεση οφειλέτη του δημοσίου. Προ διμήνου χρέος αντιμετώπιζε και το νοσοκομείο Καβάλας το οποίο ωστόσο ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του, καταβάλλοντας ποσό 100.000 ευρώ.

Ο κ. Τσοχαταρίδης σημείωσε ότι για ευνόητους λόγους η ΔΕΥΑΚ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή του νερού σε δημόσια κτίρια όπως τα προαναφερόμενα. Η δημοτική επιχείρηση από την πλευρά της πιέζει για την έγκαιρη αποπληρωμή των οφειλών, από τη στιγμή που τα ποσά είναι απολύτως απαραίτητα για το ταμείο της ΔΕΥΑΚ.

Εφαρμόζονται ήδη οι μειώσεις τιμών που είχαν αποφασιστεί από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και είχαν εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, ενώ τις αιτήσεις τους καταθέτουν οι πολίτες προκειμένου να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της δημοτικής επιχείρησης. Η υπηρεσία έχει οργανωθεί αναλόγως κι έτσι η μείωση επιβάλλεται από την ημερομηνία κατάθεσης της αιτήσεως. Όπως εξήγησε ο Χρήστος Τσοχαταρίδης, οι ιδιότητες του πολύτεκνου και του άνεργου μεταβάλλονται επομένως η διαδικασία πάντοτε θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων φαίνεται ότι για το έτος 2013 τα οικονομικά δεδομένα της ΔΕΥΑΚ θα βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο. Η δημοτική επιχείρηση ερχόμενη σε επαφή με τους πελάτες της, επιχειρεί να εξηγήσει το πόσο σημαντική είναι η ανταπόκρισή τους στις οικονομικές οφειλές τους. Οι δαπάνες έχουν μειωθεί και οι προμήθειες των υλικών εκτελούνται κατόπιν διαγωνισμών.

Πολλά έργα της ΔΕΥΑΚ χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος επισκέφθηκε την περιφέρεια προκειμένου να συζητήσει το ποσό της απορρόφησης των κονδυλίων εντός του 2013 και του 2014. Ειδικότερα, επί του παρόντος εκτελούνται έργα στα δημοτικά διαμερίσματα Δάτου – Πολύστυλου – Αμυγδαλεώνα, στους οικισμούς Φιλίππων – Κρηνίδων – Κρυονερίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Λυδίας δεν αποκλείεται εντός δύο ή τριών μηνών να ολοκληρωθεί το δίκτυο ύδρευσης. Εντός διμήνου αναμένεται η έναρξη των έργων στην πόλη της Καβάλας αφού έφτασαν οι εγκρίσεις από το ελεγκτικό συνέδριο. Σήμερα αναμένεται η επικύρωση της δημοπρασίας του έργου στη συνοικία της Κηπουπόλεως, το οποίο θα αρχίσει να εκτελείται τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Η πολύ καλή δουλειά που υλοποιείται από τις υπηρεσίες αποτρέπει τις ενστάσεις των εργολάβων και τις χρονικές καθυστερήσεις των εργασιών, έτσι ο Χρήστος Τσοχαταρίδης απέδωσε τα εύσημα στους υπαλλήλους για την τεράστια προσπάθειά τους.

 

Διαβάστε επίσης