Το πάντρεμα της Ακαδημίας Παπανδρέου με τον Ολυμπιακό

 Το πάντρεμα της Ακαδημίας Παπανδρέου με τον Ολυμπιακό

Χθες το πρωί στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» έγινε η επίσημη παρουσίαση της συνεργασίας ανάμεσα στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Γιώργου Παπανδρέου και του Ολυμπιακού.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Αμανατίδης που είναι εκ των υπευθύνων των Ακαδημιών. Επίσης το παρών έδωσε ο Παναγιώτης Λογαράς που συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό στο δίκτυο Ακαδημιών του Έβρου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στον πρόλογο του, είπε ότι είναι μια ξεχωριστή στιγμή για την Ακαδημία και για τον ευατό του, η σημερινή(χθεσινή) μέρα. Ακόμη είπε ότι πρέπει επιτέλους να μιλάμε στην πόλη της Καβάλας για ποδόσφαιρο και να ξεφύγουμε από τις αποφάσεις και τις επιτροπές. Στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη στον Παναγιώτη Λογαρά.

Ο Λογαράς που ήταν συμπαίκτης του Γιώργου Παπανδρέου στον ΑΟΚ τη δεκαετία του `90, μιλώντας αρχικά τόνισε τα εξής: « Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μένα που ξαναβρίσκομαι εδώ κοντά σας. Έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές με την ομάδα της Καβάλας. Είμαι στη ευχάριστη θέση να συνεργαστώ μ` έναν πολύ καλό φίλο πάνω απ` όλα αλλά και συμπαίκτη. Στο δίκτυο του Ολυμπιακού στη Βόρεια Ελλάδα είμαι από το 2006. Υποστηρίζω, σέβομαι και υπηρετώ αυτό τον σύλλογο, που αυτή τη στιγμή είναι ο πιο οργανωμένος στα τμήματα υποδομών.

Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι άλλα τα πιστεύω του καθενός και άλλο το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ταβάνι, αυτός είναι ο λόγος που μέχρι και τώρα είμαι σε αυτό το δίκτυο».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιώργος Αμανατίδης που είπε μεταξύ των άλλων: « Η Καβάλα είναι μια περιοχή όπου έχει δείξει στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι έχει βγάλει πολλά ταλέντα.

Μετά από πάρα πολύ δουλειά και πολλά ραντεβού που έχουμε κάνει με τον Γιώργο Παπανδρέου, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη φιλία που κρατάει εδώ πολλά χρόνια και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ξέρουμε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο Γιώργος. Το πόσο επαγγελματίας και υπεύθυνος είναι. Θέλουμε τον κάθε δικό μας άνθρωπο να τον ενισχύσουμε και τον ανεβάσουμε επίπεδο. Στόχος μας είναι να βρούμε ταλέντα και να τα αναδείξουμε».

Στον επίλογο ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες για το πλαίσιο που θα κινηθεί η Ακαδημία: « Η έκτη χρονιά λειτουργίας της Ακαδημίας μου, εγκαινιάζει μια νέα εποχή.

Θέλω από τον Ολυμπιακό τη φιλοσοφία του, θέλω την τεχνογνωσία του και τη δυνατότητα που μου παρέχει να επιμορφώνομαι προπονητικά γιατί έχω φιλοδοξίες με το αντικείμενο. Βρήκα δασκάλους, πήγα στου Ρέντη και είδα τον τρόπο που λειτουργεί ο Ολυμπιακός. Τα θέλω μου και τα πιστεύω μου, συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία και αυτό που ζητάει ο Ολυμπιακός από τα παιδιά.

Φέτος η συνδρομή για κάθε παιδί θα είναι 40 ευρώ. Για μια οικογένεια που έχει δυο παιδιά θα είναι 60 ευρώ. Αν υπάρχει τρίτο παιδί, δε θα επιβαρύνεται με χρηματικό ποσό. Το λεωφορείο της Ακαδημίας φέτος θα ξεκινάει από το Παληό. Οι επαγγελματίες γονείς που έχουν τα παιδιά τους στην Ακαδημία, θα διαφημίζονται δωρεάν στις εγκαταστάσεις της σχολής η ακόμη και στο λεωφορείο.

Μετά από 5 χρόνια μπορώ να πω, ότι γίνομαι καλύτερος, έχω τη στήριξη και την τεχνογνωσία του Ολυμπιακού, τη δική μου εμπειρία αλλά την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου της Καβάλας».

 

 

Διαβάστε επίσης