Το πρώτο ΟΧΙ οι Κύπριοι θα τοι πληρώνουν πολύ ακριβά !

 Το πρώτο ΟΧΙ οι Κύπριοι θα τοι πληρώνουν πολύ ακριβά !

Εγώ σας τα είπα και σας τα έγραψα οτι το πάρτι για την Κύπρο και τους Κύπριους τώρα ξεκίνησε.

Μπορεί ο Αναστασιάδης ο πρόεδρος να δηλώνει οτι δεν θέλει να σκέφθεται τι θα γινόταν σε περίπτωση μη συμφωνίας αλλα νομίζω οτι και οι Κύπριοι θα πρέπει να είναι αρκετά προβληματισμένοι για αυτά που θα ζήσουν απο εδώ και πέρα τώρα που έγινε η συμφωνία.

Απο την αρχή αυτής της περιπέτειας τίποτα δεν πήγε καλά για τους Κύπριους που πέσανε στην λούμπα και πιστέψανε οτι θα μπορούσανε να βρούνε λύση εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης , για τον λόγο αυτό και είπανε το πρώτο ΟΧΙ , και όταν πήρανε χαμπάρι οτι δεν υπάρχει αυτή η λύση που ψάχνανε και οτι αυτοί που τους φουσκώνανε τα αυτιά για λύση εκτός Eurogroup τους εγκαταλείπουν άρχισαν να παίρνουν την στροφή την Ευρωπαϊκή αλλα η μαγιονέζα είχε ήδη κόψει.

΄Για άλλη μια φορά οι Ευρωπαίοι βρέθηκαν σε θέση ισχύος και είναι έτοιμοι να ξετινάξουν και τους Κύπριους που μέσα απο το πρόγραμμα προσαρμογής που θα έχει και τον χαρακτήρα τιμωρίας, για όλα όσα προηγήθηκαν, θα γονατίσουν.

Για τον τσαμπουκά του πρώτου ΟΧΙ οι Κύπριοι θα φτύσουν αίμα και να μου το θυμηθείτε οτι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα σκληροί για τους Κύπριους που μπαίνουν σε άλλη φάση.

Ηδη προχθές ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου άρχισε να μιλάει για περικοπές στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ μέχρι και 80% !!!

Είπατε κάτι ;

Τα γράφω αυτά γιατί το πρώτο πρόγραμμα με κούρεμα 10% σε όλες τις καταθέσεις δεν τους άρεσε και το απορρίψανε.

Τώρα αυτό που είναι τρίς χειρότερο ας το χωνέψουν και ας τους πούνε και ευχαριστώ απο πάνω που έστω και με αυτό το σχέδιο βρέθηκε λύση εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μου κάνει εντύπωση που ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί της Κυπριακής κυβέρνησης ενώ τις πρώτες ώρες που ξέσπασε η κρίση μιλούσανε για κρίση εκτός ζώνης είδανε το έργο και τα γυρίσανε μέσα σε ένα βράδυ αφού κατά την γνώμη τους δεν υπάρχει Κύπρος εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μόνη χώρα που μπορούσε να κάνει τσαμπουκά ήτανε η Ελλάδα γιατί πρώτον ήτανε η πρώτη χώρα που της χτύπησε την πόρτα η κρίση και δεύτερον οι Ευρωπαίοι δεν ήτανε προετοιμασμένοι για μια ενδεχόμενη χρεωκοπία.

Τώρα υπήρχανε οι συνθήκες αλλά δεν υπήρχε ο ηγέτης που θα στρίμωχνε τόσο άσχημα τους Ευρωπαίους στον τοίχο.

Σήμερα που το μιλάμε παραμένει το κενό του ηγέτη που θα κάνει το βήμα αυτό αλλα και οι συνθήκες δεν είναι πλέον καλές.

Καταλαβαίνετε οτι ο δρόμος είναι μονόδρομος και το μόνο για το οποίο μπορούμε να παρακαλάμε είναι να είναι σύντομος γιατί το γαϊδούρι που είναι φορτωμένο χαράτσια και φόρους δεν αντέχει άλλο.

Το μόνο που με προβληματίζει και με προβληματίζει σοβαρά είναι το γεγονός οτι η Ελλάδα λόγω Κύπρου θα πάει πίσω και αυτό όποιος δεν το πιστεύει είναι αλλού ξημερωμένος.

Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να μην επηρεαστεί αρνητικά απο την εξέλιξη αυτή στην Κύπρο που παρά την συμφωνία μπαίνει σε μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης για το αν τελικά θα αντέξει και θα βγάλει εις πέρας την δύσκολη αυτή αποστολή που της έχει αναταθεί απο τους εταίρους.

Οι Κύπριοι απο εδώ και στο εξής θα πεθαίνουν και θα αναστένονται δέκα φορές την μέρα αφού η χώρα τους θα είναι μεταξύ κατάρρευσης και χρεωκοπίας.

Οι άνθρωποι μπλέξανε και το μόνο θετικό της ιστορίας είναι οτι έρχεται καλοκαίρι.

Του Κίτσου η μάνα κλαίει απο τον Οκτώβρη και μετά για τους Κύπριους.

Ηλιο απο Δευτέρα και μετά !

Κατα τα άλλα πάμε καλά και ελπίζουμε οτι απο σήμερα Πέμπτη τουλάχιστον θα σταματήσουν οι βροχές.

Για τον ήλιο θα κάνετε υπομονή αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ ήλιος απο την Δευτέρα και μετά.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας.

Να διατηρείτε σταθερές θερμοκρασίες και να μην ξεχνάτε οτι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό !

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης