Το ραντεβού τoυ Σαμαρά με την Μέρκελ πήγε όπως περιμέναμε οι περισσότεροι

 Το ραντεβού τoυ Σαμαρά με την Μέρκελ πήγε όπως περιμέναμε οι περισσότεροι

Η Μέρκελ συνεχάρη τον Σαμαρά για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας αλλα του είπε οτι θα πρέπει να τα βρει γρήγορα με τους δανειστές που θα πρέπει να προγραμματίζουν τα επόμενα βήματα τους λαμβάνοντας οχι υπόψη τα χειρότερα σενάρια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δηλαδή θέλει να πεί η Άνγκελα οτι παρά την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας οι δανειστές είναι σκληροί στις διαπραγματεύσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση γιατί έχουν πάντα στο μυαλό τους το κακό.

Ετσι όμως δεν πρόκειται να γίνει δουλειά.

Η Μέρκελ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για το πρωτεγενές πλεόνασμα αλλα υποστήριξε οτι τα νούμερα των χρημάτων που ισχυριζόμαστε εμείς οτι θα περισσέψουν στα ταμεία του κράτους θα πρέπει να τα πιστοποιήσουν και αυτοί γιατί άφησε να εννοηθεί οτι εμείς μπορεί να λέμε οτι θέλουμε.

Για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το πρωτογενές πλεόνασμα είναι απαραίτητη προυπόθεση και αποτελεί το μοναδικό διαπραγματευτικό όπλο της ελληνικής πλευράς σε αυτήν την δύσκολη αποστολή.

Ισως η Μέρκελ να μην ήθελε να γίνει δυσάρεστη στο Σαμαρά και να κάνει δηλώσεις που θα πληγώσουν και τον ίδιο αλλα και τον ελληνικό λαό.

Αυτά που απέφυγε η Μέρκελ να πεί στον Σαμαρά θα τα πεί ο Σόϊμπλε που είναι πιο άκαμπτος.

Παρά τις δηλώσεις – επιθέσεις φιλίας της Μέρκελ που όπως έχετε καταλάβει είναι ο ΟΜΠΑΜΑ της Ευρώπης το κούρεμα του χρέους που είναι υποχρέωση τους δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Ο Σαμαράς θα φτύσει αίμα για να κερδίσει ένα δεύτερο κούρεμα που επι της ουσία θα δώσει και οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Βέβαια ο Σαμαράς γνωρίζει οτι το πολιτικό μέλλον και το δικό του προσωπικά αλλα και της παράταξης τους θα εξαρτηθεί απο την επίτευξη ή οχι του στόχου αυτού αφού ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός για να απαλλάξει την χώρα κάποια στιγμή απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και να οδηγήσει το καράβι

( αμα τι καράβι !) της οικονομίας σε πιο ασφαλή λιμάνια και ήρεμα νερά.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να ελαφρυνθεί και άλλο το χρέος μας σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούμε να το παλέψουμε.

Τώρα όσο οαφορά τις διαπραγματεύσεις με τους τροϊκανούς δεν βλέπω να αλλάζει κάτι επι της ουσίας πέρα του ψυχολογικού.

Αυτά που ζητούσανε πρό ραντεβού με την Μέρκελ αυτά τα ίδια θα ζητάνε και μετά το ραντεβού.

Οι τροϊκανοί δεν παίρνουν χαμπάρι εύκολα και είναι βιδωμένοι με τους έλληνες τους οποίους και θέλουν κάθε φορά που τους επισκέπτονται για τα γνωστά πάρε – δώσε να ρουφάνε το αίμα τους.

Μετά απο τόσα χρόνια και η μανία τους δεν έχει καταλαγιάσει.

Ολοι την βγάλανε στο αφρό (Ιρλανδοί – Ισπανοί – Πορτογάλοι) και εμείς ακόμα στημένοι στα 11 μέτρα.

 

Μπράβο στην συμπολίτισσα μας Δέσποινα Βανδή που μερικά 24άωρα πρίν την έναρξη των εμφανίσεων της σε νυχτερινό κένρο της Αθήνας με τον Νότη Σφακιανάκη αποχώρησε μετά τις δηλώσεις του τελευταίου οτι μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να σώσει τον τόπο.

Η Δέσποινα Βανδή με ένα πολύ ωραίο μήνυμα στο facebook έβαλε τέλος σε μια συνεργασία πρίν καν αυτή ξεκινήσει.

Και να ξέρετε οτι η Δέσποινα θα έχει σίγουρα οικονομική ζημία απο αυτήν την αποφάση της και για τον λόγο αυτό η απόφαση της να μην βρεθεί στο ίδιο πάλκο με τον Σφακιανάκη έχει μεγαλύτερη αξία.

Καθαρές κουβέντες και καθαρές αποφάσεις χωρίς μά και ταραμά.

Τώρα όσο αφορά τον Σφακιανάκη το επόμενο βήμα είναι να κάνει πραξικόπημα και να πάρει την Δημαρχία στο νησί της Κώ απ’ ΄όπου και κατάγεται.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός απο σήμερα Δευτέρα είναι μπερδεμένος με τους Νοτιάδες να γυρνάνε σε Βοριάδες οι οποίοι απο Τρίτη ενισχύονται και ρίχνουν αρκετούς βαθμούς την θερμοκρασία.

Μάλιστα αυτή την εβδομάδα εκτός απο κρύο θα έχουμε και βροχές.

Νομίζω οτι αυτή η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα είναι και η πρώτη χειμερινή εβδομάδα που θα την ακούσουμε για τα καλα΄.

Εύχομαι και φέτος τον χειμώνα να αντέξουμε ,να διατηρήσουμε την αισοδοξία μας και την αυθορμητισμό μας γιατί δεν γίνεται και αλλιώς.

Ετσι και χάσουμε την ψυχολογία μας τα χάσαμε όλα πατριώτες.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί της Ρόδου αφού η θεομηνία που χτύπησε το νησί άφησε πίσω της δύο νεκρούς και έναν αγνοούμενο.

Για αυτό εμείς για άλλη μια φορά την βγάλαμε ζάχαρη αφού το κύμα κακοκαιρίας έφθασε εδώ πάνω εξασθενησμένο.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

΄Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι , πονηροί και ύποπτοι.

Καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης