• 19 Μαΐου 2024,

Το «Τζάμπο» έκανε …τρίπλα!

 Το «Τζάμπο» έκανε …τρίπλα!

Ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας Σάββας Εμφιετζής, ανακοίνωσε  το πρωί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι για τις ημέρες πριν το Πάσχα, αυτήν και την ερχόμενη εβδομάδα, το κατάστημα «Τζάμπο» στον Αμυγδαλεώνα, μπορεί να πουλά σοκολάτες, αναψυκτικά κι άλλα ζαχαρώδη. Με αυτόν τον τρόπο πρόλαβε να εξηγήσει τι έχει συμβεί, με αποτέλεσμα το κατάστημα «Τζάμπο», παραμονές Πάσχα να μπορεί να πουλά χωρίς προβλήματα, ότι δε μπορούσε να πουλά παραμονές των εορτών.

Σύμφωνα με το Σ. Εμφιετζή παρουσιάστηκε δικαστική απόφαση, με ημερομηνία 2001, με την οποία επιτρέπεται καταστήματα όπως το «Τζάμπο», 15 μέρες την περίοδο των χριστουγέννων, 15 μέρες την περίοδο του Πάσχα, να πωλούν κατ΄ εξαίρεση τα προϊόντα που προαναφέραμε.

Είναι μία δικαστική απόφαση που επικύρωσε με διάταξή του εισαγγελέας Καβάλας, στον οποίο προσέφυγε το κατάστημα «Τζάμπο» στον Αμυγδαλεώνα.

Με λίγα λόγια ακόμη και οι καταγγελίες που έγιναν για τον ίδιο λόγο στο ίδιο κατάστημα, τα χριστούγεννα του 2012, είναι καταγγελίες που εξ αυτού του λόγου τίθενται στο αρχείο.

Ο Σ. Εμφιετζής υπόσχεται από την άλλη πλευρά η δημοτική αρχή να παρακολουθήσει στενά την εφαρμογή της διάταξης, για τις 15 μόνο ημέρες που αυτή προβλέπει.

Αντίγραφο της διάταξης του εισαγγελέα και της απόφασης δικαστηρίου του 2001, ζήτησε και πήρε η ομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών Ν. Καβάλας.

Ο Σ. Εμφιετζής μιλώντας στους δημοσιογράφους για το θέμα, είπε τα εξής:

 

«Αυτή η διάταξη δεν αφορά μόνο το κατάστημα «Τζάμπο», αφορά όλα τα καταστήματα που πουλάνε παιχνίδια. Υπάρχει προγενέστερη απόφαση του δικαστηρίου. Προφανώς είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία και παλαιότερα, η οποία απόφαση λέει ότι μπορούνε αυτά τα καταστήματα να πουλάνε συσκευασμένα σοκολατοειδή τις ημέρες των εορτών μόνο του Πάσχα και των χριστουγέννων. Μιλάμε για ένα εύρος 15 ημερών, όπου όταν θα μπαίνουν σε διαδικασία της πώλησης αυτών των ειδών, θα πρέπει να ενημερώνεται ο Δήμος και η δημοτική αστυνομία, έτσι ώστε να καθορίζει για το κάθε κατάστημα το εύρος αυτών των 15 ημερών. Γιατί μπορεί να είναι 15 ημέρες πριν το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα, ή ενδιάμεσα, ή μετά».

-ΕΡ: Δηλαδή σας ειδοποίησε το «Τζάμπο» ότι με βάση το συγκεκριμένο νόμο, μπορεί τις ημέρες της μεγάλης εβδομάδας για παράδειγμα να πουλά αυτά που δε μπορούσε να πουλά με τους ελέγχους που έγιναν τον Ιανουάριο;

ΑΠ: «Ναι. Μετά την καταγγελία και τον έλεγχο που έκανε η δημοτική αστυνομία, όπου διαπίστωσε ότι υπάρχουν αυτά τα προϊόντα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι συνήγοροι του «Τζάμπο» μας ενημέρωσαν γι΄ αυτή τη δικαστική απόφαση, οπότε πλέον δεν υφίσταται θέμα για το Δήμο Καβάλας και τη λειτουργία όχι μόνο του «Τζάμπο», αλλά κι άλλων παρόμοιων καταστημάτων, όταν ενημερωθούμε για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

ΕΡ: Πάντως είναι κάτι το προσωρινό;

Αφορά μόνο τις ημέρες πριν ή μετά τη μεγάλη εβδομάδα;

ΑΠ: «Ασφαλώς. Αφορά μόνο αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες, οπότε εννοείται ότι γίνουν έλεγχοι και πριν και μετά το εύρος αυτών των 15 ημερών».

 

 

Διαβάστε επίσης