• 19 Μαΐου 2024,

Το ατύχημα και η περιπέτεια του Βασίλη Μαούνατζη

 Το ατύχημα και η περιπέτεια του Βασίλη Μαούνατζη

Αυτές τις ημέρες γίνεται αναλυτικά γνωστή η περιπέτεια του Βασίλη Μαούνατζη, ενός νέου ανθρώπου ηλικίας 30 ετών, ατόμου με ειδικές ανάγκες.

Ο Β. Μαούνατζης μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μαζί με άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είχε προγραμματίσει το Σάββατο να ταξιδέψει από την Καβάλα στην Αθήνα, για να λάβει μέρος σε συνάντηση της ομοσπονδίας ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ειδοποίησε ταξί να τον μεταφέρει από την Ηρακλίτσα όπου διαμένει στο αεροδρόμιο, αλλά το αυτοκίνητο δεν εμφανίστηκε ποτέ. Προθυμοποιήθηκε φίλη του, φίλη και του συλλόγου, να τον παραλάβει από την Ηρακλίτσα και να τον μεταφέρει αυτή στο αεροδρόμιο. Καθώς το επιβατικό αυτοκίνητο κινούνταν στο δρόμο του Παληού, στο ύψος της περιοχής «Γαλήνη», η οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο καρφώθηκε στα προστατευτικά κάγκελα του πεζοδρομίου. Η οδηγός του αυτοκινήτου δεν έπαθε το παραμικρό. Ο Β. Μαούνατζης ταλαιπωρείται ακόμη κι όπως φαίνεται αυτή η ταλαιπωρία θα κρατήσει αρκετό καιρό. Ένα από τα σίδερα από τα κάγκελα καρφώθηκε στην κοιλιά του, προκαλώντας του σοβαρότατο τραυματισμό.

Το Σάββατο το πρωί αντί να βρίσκεται στην Αθήνα, στο συνέδριο της ομοσπονδίας, βρέθηκε έξι ώρες στο χειρουργείο, όπου υπεβλήθη σε δύο διαφορετικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Τελικά η κατάσταση της υγείας του είναι από χθες πολύ καλύτερη. Αναμένεται να βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου νοσηλεύτηκε από το Σάββατο.

Οι συγγενείς του, οι γονείς του, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τους γιατρούς του νοσοκομείου, που στάθηκαν στο πλευρό του παιδιού τους, το βοήθησαν να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπισε από το τροχαίο δυστύχημα.

Ανακοίνωση με παρόμοιο περιεχόμενο, εξέδωσε κι ο νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Στο πλευρό του Βασίλη Μαούνατζη βρίσκονται πολλοί φίλοι του από το νομαρχιακό σύλλογο ΑμΕΑ, όπως επίσης και η οδηγός του αυτοκινήτου, η οποία έχει πραγματικά συγκλονιστεί από το περιστατικό. Ήταν μία κακιά στιγμή, με την αγάπη όμως πολλών φίλων του – και έχει πολλούς καλούς φίλους σε όλο το νομό ο Β. Μαούνατζης – σύντομα όλα όσα έγιναν θα είναι μια ευχάριστη ανάμνηση. Η ανακοίνωση του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ είναι η ακόλουθη:

 

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τη μονάδα εκτάκτων περιστατικών, τη χειρουργική κλινική, τη μονάδα εντατικής θεραπείας του γενικού νοσοκομείου Καβάλας, για την άμεση κινητοποίηση τους και την καλύτερη δυνατή φροντίδα που προσέφεραν σε στέλεχος του συλλόγου μας μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Σε εποχές ελλιπούς ιατρικούς και νοσηλευτικού προσωπικού, με υπευθυνότητα και ανθρώπινη κατανόηση υπερέβαλαν των δυνάμεών τους και έκαναν το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Καβάλας για το καλό και θετικό κλίμα συνεργασίας και ενημέρωσης που είχαμε.

Τους ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε πάντα, να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο, την ίδια προθυμία και την ίδια σοβαρότητα και σεβασμό στο λειτούργημα που ασκούν.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος: ΣΜΑΡΑΓΔΟΣ ΚΡΕΜΥΔΑΣ

Ο Γ. Γραμματέας: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΥΖΙΚΙΔΗΣ

 

Διαβάστε επίσης