Το τζατζίκι των exit polls

 Το τζατζίκι των exit polls

Μετά το τζατζίκι των exit polls την περασμένη Κυριακή για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές ο υπουργός Εσωτερικών έκανε ένα ακόμα βήμα μετά την αναζήτηση ευθυνών για τις λάθος προβλέψεις των δημοσκόπων ζητώντας επι της ουσίας την Κυριακή που έχουμε τις Ευρωεκλογές αλλα και τον δεύτερο γύρο Δημοτικών – Περιφερειακών εκλογών να μην γίνουν exit polls γιατί κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την εγκυρότητα τους.

Δεν είναι δυνατόν ώρες ολόκληρες να παρακαλοθούμε την Κυριακή εκπομπές με δεκάδες καλεσμένους που απο κάποιο σημείο και μετά παρασύρονται απο τα λάθος ποσοστά που δίνουν τα exit polls και με βάση αυτά μας λένε διάφορα τα οποία αναγκάζονται να πάρουν πίσω το βράδυ όταν έρχονται τα πραγματικά αποτελέσματα τα οποία όπως αποδυκνείεται δεν έχουν καμμία σχέση με τα ποσοστά που δώσανε τα exit polls στις 7 το απόγευμα.

Οι εκπομπές μπορούν και πάλι να ξεκινήσουν στις 5 το απόγευμα και στις 7 ακριβώς που κλείνουν οι κάλπες αντί να μας παραπλανήσουν με τα ποσοστά των exit polls που κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι έγκυρα να μας παίξουν ένα επεισόδιο απο το πετυχημένο σήριαλ “Μικρό σπίτι στο Λειβάδι” με Τζό Ιγκλς και Κάρολ.

Καλύτερα να δούμε την Λόρα να τρέχει μέσα στο λειβάδι παρά τον Νικολακόπουλο τον Ηλία να μας δίνει λάθος νούμερα.

Δεν υπάρχει πιο ξενέρωτο πράγμα απο το να λές οτι η Δούρου είναι πρώτη με διαφορά για παράδειγμα στην Περιφέρεια Αττικής και η Δούρου να έρχεται δεύτερη στο τέλος της βραδιάς.

Για αυτό σας λέω καλύτερα μια ώρα με την οικογένεια του Τζό Ιγκλς παρά με το παραμύθι των exit polls .

Τώρα βέβαια αν κάποια κανάλια δεν θέλουν να παίξουν Τζο Ιγκλς και ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ μπορούν να παίξουν κανα ΡΑΜΠΟ 1 “Το πρώτο αίμα” ή κανα Καράτε Κίντ με Μιγιάγκι και Ντάνιελ Σαν.

Οτιδήποτε εκτός απο το exit polls γιατί δεν είμαστε για άλλα αναγούλες.

Το άλλο που με προβληματίζει είναι οτι μπορεί μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής που θα κλείσουν οι κάλπες μπορεί να αρχίσουν με το μέτρημα των ψηφοδελτίων των Ευρωεκλογών που σημαίνει οτι τα αποτελέσματα για τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα τα μάθουμε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αυτό όντως θα είναι πρόβλημα διότι εμάς σε πρώτη φάση μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στον Δήμο και της Περιφέρεια μας και μετά αν τελικά θα έρθει ο Αλέξης πάνω στο άλογο ή θα παραμείνει στα πίτς μέχρι νεωτέρας.

Μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει σύμφωνα με τον Σαμαρά την ευημερία που είχε πρίν απο την κρίση.

Δηλαδή αν υπολογίσεις απο το 2009 που μπήκαμε στην κρίση μέχρι το 2020 που λέει ο Σαμαράς έχουμε 11 συναπτά έτη στην μαύρη μιζέρια.

Μπορεί όλα να μην είναι τόσο μαύρα αλλα μετά τα 5 -6 πώτα χρόνια της κρίσης που και οι μουγγοί μιλήσανε θα έρθουν τα υπόλοιπα 4-5 που θα είναι γκρί !

Δηλαδή έλληνες υπομονή γιατί το τάβλι θέλει υπομονή και το μ…. κυνήγι.

Βέβαια αυτή η πρόβλεψη για το 2020 δεν ξέρω αν βοηθάει τους υποψηφίους που στηρίζει η κυβέρνηση ενόψει της δεύτερης Κυριακής αλλά και τα κόμματα της εξουσίας στις Ευρωεκλογές αφού το 2020 είναι πολύ μακρινό μετά τα όσα έχουμε περάσει και περνάμε.

Τέλος πάντων καλό είναι κάπου – κάπου να μας λένε και την αλήθεια οι πολιτικοί.

Για να μην νομίζουν ορισμένοι οτι απο την μια μέρα στην άλλη με το πάτημα ενός κουμπιού θα απαλλαγούμε απο τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης