• 19 Μαΐου 2024,

Το 5αστερο ξενοδοχείο στη Θάσο πήρε έγκριση περιβαλλοντικών όρων

 Το 5αστερο ξενοδοχείο στη Θάσο πήρε έγκριση περιβαλλοντικών όρων

Βούλγαρος επιχειρηματίας προσπαθεί από το 2008 να επενδύσει τουριστικά στη Θάσο. Στοχεύει στην κατασκευή και λειτουργία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων. Το οικόπεδο στο οποίο θα γίνει η επένδυση είναι λίγο «μπερδεμένο» υπό την έννοια ότι εκεί υπάρχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον και όχι μόνο. Στην ίδια περιοχή διαπιστώνεται να υπάρχουν 3 ρέματα, τα οποία πριν την επένδυση πρέπει να διευθετηθούν. Κάπως έτσι αρχίζει το μπλέξιμο με την ελληνική γραφειοκρατία. Έτος 2008. Προ λίγων μηνών για την καθυστέρηση στην επένδυση ενημερώθηκε κι ασχολήθηκε με αυτή και ο Πρωθυπουργός! Ω του θαύματος η επένδυση άρχισε να ξεπερνά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Πρόσφατα η Περιφέρεια ΑΜΘ ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους. Τα περισσότερα προβλήματα λύνονται. Είχε προηγηθεί συζήτηση του θέματος σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.

Σύμφωνα με την απόφαση – οποία πάνω κάτω ήταν αναμενόμενη λόγω της προβολής της ίδιας υπόθεσης- το ξενοδοχείο 5 αστέρων θα κατασκευαστεί από την εταιρία Reala Α.Ε. στην περιοχή Άη Γιάννης Θεολόγου Θάσου. Πρόκειται για μια έκταση τουλάχιστον 43 στρεμμάτων, η οποία ήταν αρχικά ιδιοκτησία του Σαράντη. Αυτός όπως λέγεται, την έκανε δώρο στους μηχανικούς του Νομού Καβάλας προκειμένου μέσω συνεταιρισμού να αναπτυχθεί. Τα οικόπεδα μοιράστηκαν αλλά λόγω της φύσεως των προβλημάτων δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ώσπου ξαφνικά άλλος ιδιώτης μηχανικός άρχισε να αγοράζει ένα – ένα τα οικόπεδα του συνεταιρισμού. Κι όταν τα αγόρασε όλα, πούλησε ως ενιαία την έκταση στον Βούλγαρο επιχειρηματία. Τώρα ο Βούλγαρος προσπαθεί να κάνει το ξενοδοχείο.

Η μονάδα προβλέπεται να διαθέτει 348 κλίνες. Η μελέτη αναφέρει την κατασκευή 19 κτιρίων, 2 μεγάλων πισινών, παιδικής, παιδότοπου, γηπέδου τένις κτλ. Στα 19 κτίρια θα υπάρχουν 172 δωμάτια εκ των οποίων τα 154 θα είναι δίκλινα. Κατασκευάζονται επίσης 18 σουίτες. Οι 11 από αυτές θα είναι κοντά στα υπόλοιπα δωμάτια. Οι 7 θα διαθέτουν δική τους πισίνα αλλά και κήπο και θα είναι σε άλλο σημείο του οικοπέδου.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ το ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί σε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Τονίζεται επίσης το ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος. Ως όροι για την επένδυση μπαίνουν οι εξής: Η εκσκαφική εργασία και η διαμόρφωση του οικοπέδου θα γίνεται υπό την συνεχή παρουσία εκπροσώπων αρχαιολογικών υπηρεσιών. Πριν την έναρξη των εργασιών θα προηγηθεί παρέμβαση για την διευθέτηση των 3 ρεμάτων που υπάρχουν μέσα ή δίπλα από το οικόπεδο.

 

Διαβάστε επίσης